Östersund avancerar i Europa League

Östersund måljublar och avancerar i Europa League.

Östersund fortsätter rada upp klassprestationer i UEFA Europa League. Hemma på Jämtkraft Arena besegrade Östersund under torsdagen Zorya från Ukraina med 2-0. Med en omgång kvar att spela står det således klart att Östersund avancerar till slutspel i Europa League.

Det pratades inför matchen om Östersunds möjlighet att säkra avancemang till slutspelet. Men för det krävdes seger och med den senaste bortaförlusten mot Athletic Club var det osäkert hur Östersund skulle klara av att stå upp mot Zorya från Ukraina.

Hur bra som helst visade det sig. Precis som i premiäromgången i gruppspelet vann Östersund mot Zorya med 2-0. I ett kylslaget Jämtland kunde Östersund ta ledningen med några minuter kvar av första halvleken efter ett mål som tillskrevs som självmål.

Men förarbetet var vackert. Saman Ghoddos lyfte ut bollen perfekt ut till Curtis Edwards på högerkanten som skickade in bollen mot Alhaji Gero framför mål. Bollen tog sig förbi både Gero och försvarande back men hittade sig ändå förbi målvakt och in i mål.

Zorya var nära att kvittera i den andra halvleken. De flyttade upp och blev offensivare och hade det inte varit för en magnifik räddning av Aly Keita på ett avslut från Iury hade det varit kvitterat i Östersund.

I stället kom avgörandet från Saman Ghoddos med kvarten kvar att spela. Ghoddos tog sig loss från bevakning på offensiv planhalva och stänkte dit bollen förbi målvakten och in i de bortre nätmaskorna. 2-0 på resultattavlan och tre nya poäng inkasserade för Östersund.

Jag är helt slut. Jag kan inte beskriva vad jag känner. Det här är helt fantastisk. Man vill inte att matchen ska ta slut, man vill bara fortsätta spela. Jag njuter verkligen, säger Saman Ghoddos till Kanal 9 efter slutsignalen.

Östersund har nu 10 poäng i gruppen och går in i slutomgången som tabelletta. Avancemanget till slutspel och sextondelsfinal är redan klart - men nu ska Östersund göra upp om gruppsegern. Laget är två poäng före Athletic Club när man 7 december reser till Berlin för den sista matchen i gruppspelet.