Favoriterna till semifinal i Svenska Cupen

Djurgården blev det sista laget att kvalificera sig till Svenska Cupens semifinal efter en sen kvittering mot Piteå under söndagen.

Eskilstuna, Linköping, Rosengård och Djurgården är klara för semifinal i Svenska Cupen.
Söndagen blev en rafflande för framför allt Linköping och Djurgården.
Linköping spelade 1-1 hemma mot Göteborg. Efter en tre matcher i gruppspelet slutade båda lagen på sju poäng och plus åtta i målskillnad. Men som svenska mästare i fjol var Linköping högst rankad och snodde semifinalplatsen.

Djurgårdens flyg upp till Luleå var inställt på söndagsmorgonen. Laget tvingades boka om till Skellefteå och därefter buss de återstående 15 milen till Luleå.
Det räckte med oavgjort för avancemang och Dif hade 0-0 i Arcus-hallen till 83:e minuten. Då slog Nina Jakobsson till med ett kanonskott som gick in vid Gudbjörg Gunnarsdottirs högra kryss.

Djurgården jagade kvittering och cupavancemang i slutet. Fanny Andersson hade ett bra läge i 89:e minuten men Cajsa Andersson räddade i Piteåmålet. I minuten efter sköt Ingibjörg Sigurdardottir en frispark i ribban. Men på tilläggstid nickade isländskan in en hörna till 1-1 för Djurgården.

Stort jubel i Dif över semifinalplatsen. Nu väntar antingen Rosengård eller Eskilstuna i semi på bortaplan.

Rosengård vann hemma mot Kristianstad med 3-2 sedan Sanne Troelsgaard slagit in segermålet.
Kristianstad behövde vinna för att ta hem gruppen och de hade läge sedan Rita Chikwelu kvitterat till 2-2 i 66:e minuten. Men minuten efter kom Rosengårds segermål och de hade sedan bra koll på matchen.

- Vi spelade inte bra i första halvlek, vi kom inte rätt i vår press. Men ändrade det till andra halvlek och jag tycker vi pressade Rosengård rätt så bra, sade Chikwelu som även gjorde Kristianstads första mål.

Linköping var illa ute hemma mot Göteborg. Göteborg, med nye tränaren Marcus Lantz, var det klart bättre i första halvlek och deras 1-0-ledning i paus kunde ha varit ännu större.
Rebecka Blomqvist rullade rättvist in 1-0 i tolfte minuten.
I den andra halvleken hittade LFC sina positioner bättre och fick bättre koll på Göteborgs fina och snabba passningsspel. Kvitteringen kom 54:e minuten genom Elin Landström som spelade i Göteborg i fjol. Göteborgsförsvaret var en aning tveksamt på inspelet från höger och bollen gick igenom hela straffområdet fram till en fri Landström.

Under den sista kvarten var Göteborg åter starkast men lyckades inte riktigt i avsluten mot Hilda Carlén, som var bra i hemmamålet.
- Vi dominerar under 65-70 minuter mot svenska mästarna. Tjejerna gjorde en väldigt fin insats, vår bästa för i år, sade tränaren Marcus Lantz.

Linköping saknade landslagsanfallaren Lina Hurtig. I Göteborg saknades viktig anfallaren Paulina Hammarström.

Lottning till semifinalerna kommande helg sker klockan 13.30 under måndagen på svenskfotboll.se. Rosengård och Eskilstuna har fördel av hemmaplan och de lottas mot antingen Linköping eller Djurgården.

Upplagt av: Stig Lindmark