Nu ska gruppspelet avgöras - vilka går vidare i Svenska Cupen?

IFK Göteborg är i försätet för att spela slutspel, men alla lag i gruppen kan fortfarande gå vidare.

När gruppspelet i Svenska Cupen inleddes hade 32 klubbar chansen att gå till kvartsfinal.
Inför tredje och sista omgången lever drömmen om Europa för 19 av dem.
På lördag och söndag avgörs de åtta grupperna.

Samtliga 16 allsvenska klubbar finns med i gruppspelet. Elva klubbar kommer från Superettan, fyra från div 1 och en från div 2. På lördag och söndag kommer endast åtta att vara kvar – åtta gruppsegrare.

Av de 16 allsvenska klubbarna kan nykomlingarna Dalkurd och Trelleborgs FF inte vinna sina grupper. Övriga 14 har chans och i flera fall kommer det att spelas avgörande gruppfinaler mellan just två allsvenska lag...

Kvartsfinalerna, som spelas 10-11 mars, lottas på söndag direkt i Fotbollskanalen klockan 19.30.

...som Malmö FF-Brommapojkarna, Häcken-GIF Sundsvall, och Östersund-Kalmar FF.

Men det finns grupper där "allt kan hända" och där Superettan-klubbar har god chans att gå vidare...

...GAIS kan vinna sin grupp före Hammarby och Elfsborg. Varberg och Öster kan sätta käppar i hjulet för IFK Göteborg medan Halmstads BK går till kvartsfinal om de bortaslår AIK. Och kryssar ettan IFK Norrköping och tvåan Örebro i mötet på Östgötaporten kan Helsingborg vinna gruppen.

En klubb står redan med ena benet i kvartsfinalen och det är fullpoängaren Djurgården i grupp 3, som till och med kan ha råd att förlora hemma mot Jönköpings Södra och ändå vinna gruppen.

Men på det örat vill Djurgården inte lyssna. Djurgården kommer att gå för fullt mot J-Södra för att få maximala nio poäng som gruppsegrare vilket ger dem fördel av hemmaplan i kvartsfinalen.

Så här ser SvFF:s tävlingsföreskrifter ut inför kvartsfinalerna, som också Djurgården påpekar på sin hemsida:

De fyra "bästa" gruppsegrarna ska ha hemmamatch och lottas med fri lottning mot övriga fyra gruppsegrare. I det fall det inte går att skilja mellan fjärde och femte "bästa" gruppsegrare, erhåller det högst rankade laget hemmamatch. Vid tillämpning av föreskrifterna innebär "bästa" i kvartsfinalerna en jämförelse av matcher i omgång 3 enligt följande förutsättningar; i första hand flest poäng, i andra hand målskillnad och därefter flest gjorda mål.

Vilka åtta klubbar som tar sig till kvartsfinal vet vi på söndag kväll. Här följer förutsättningarna, grupp för grupp och med tider för matchstart.

Lördag

Grupp 3, 14.00
Klar fördel Djurgården som efter segrar mot Degerfors och Frej är gruppens enda fullpoängare med 7-0 i målskillnad. Frej skuggar med 3 poäng och 2-2 i målskillnad. Djurgården avslutar hemma mot Jönköpings Södra. Frej spelar i Degerfors.

Grupp 5, 14.00
Östersund tar emot Kalmar FF på Jämtkraft Arena. Östersund har full pott och 5-0 i målskillnad. Kalmar FF, 4 poäng, måste alltså vinna på Jämtkraft Arena för att slå ut de regerande cupmästarna. 2-1 till Östersund i fjolårets allsvenska.

Grupp 4, 16.00
Gruppfinal på Bravida Arena i Göteborg då Häcken tar emot GIF Sundsvall. Båda lagen har maximala 6 poäng. Häcken har bättre målskillnad och går alltså till kvartsfinal vid oavgjort. Giffarna måste vinna. 2-0 till Häcken i fjolårets allsvenska.

Grupp 6, 16.00
Tre klubbar gör upp om gruppsegern. Örebro och IFK Norrköping, båda 4 poäng, möts på Östgötaporten i Norrköping. Helsingborgs IF, 2 poäng, spelar hemma mot div I-klubben Tvååkers IF. Det kan bli målskillnadsaffär.

Söndag

Grupp 2, 15.00
AIK och Halmstads BK möts i en ren gruppfinal. AIK har full pott. HBK är också obesegrade men då hallänningarna fick nöja sig med kryss mot Oddevold krävs det seger på Tele2 Arena för att passera AIK. 4-1 till AIK i fjolårets allsvenska.

Grupp 8, 15.00
Här hette förhandsfavoriterna allsvenska Elfsborg och Hammarby, men frågan är om inte favoritskapet nu ligger på GAIS. Både Hammarby och GAIS har 4 poäng, Elfsborg skuggar på 3. GAIS avslutar hemma mot div 2-klubben och nollpoängaren Vasalund (1-7 i målskillnad) medan Elfsborg och Hammarby möts på Borås Arena.

Grupp 1, 17.00
Malmö FF och Brommapojkarna möts i en ren gruppfinal. Båda klubbarna har vunnit sina matcher, båda har 4-0 i målskillnad. BP måste vinna för att vinna gruppen. För MFF räcker det med oavgjort, för då går man vidare tack vare högre rankning.

Grupp 7, 17.00
Ett riktigt getingbo där faktiskt samtliga klubbar kan vinna. IFK Göteborg, 4 poäng, sitter i förarsätet och går till kvartsfinal om de vinner borta mot Sirius, 1 poäng. De kan också vinna gruppen vid oavgjort, men då får inte Varberg, 3 poäng, eller Öster, 2 poäng, vinna i Tipshallen i Växjö.

Samtliga matcher visas i C More.

Upplagt av: Larne Wallisson