Tuff retur väntar för Linköping

LFC-City

Linköping har hamnat i ett svårt läge mot Manchester City i Champions League. Det blev förlust med 0-2 på onsdagskvällen och en jobbig hemmaretur är att vänta nästa vecka.

Linköping hade inte särskilt mycket att sätta emot Manchester City på Mini Stadium. Hemmalaget dominerade den första kvartsfinalen men hade lite svårt att komma fram till några heta målchanser i den första halvleken.

Linköping och Lisa Lantz hade dock två olycksminuter mellan 35:e och 37:e. Två minuter som förändrade matchen. Först orsakade mittbacken en frispark på egen planhalva som dessutom gav ett gult kort. På frisparken blev det sedan kalabalik i straffområdet, Lantz ramlade och slog undan bollen med armen. Domaren Stéphanie Frappart blåste straff och gav Lantz rött kort.

Nikita Parris gav inte Hilda Carlén någon chans utan slog bollen hårt upp i nättaket.

Inför den andra halvleken gjorde tränaren Marcus Walfridsson ett byte. In kom vänsterbacken Elin Landström i stället för anfallaren Marija Banusic. Samtidigt som Maja Kildemoes gick ner som mittback tillsammans med Janni Arnth.

Linköping höll City ifrån sig under större delen av halvleken men i den 55:e minuten nickade speciella målskytten Jane Ross in 2-0. Hemmalaget hade det mesta av spelet och var betydligt närmare 3-0 än en reducering för Linköping. Georgia Stanway prickade ribban en gång och hon hade även en nick i öppet läge.

Linköping fick mest springa och jaga boll i den andra halvleken. Trion Kosovare Asllani, Anna Oskarsson och Janni Arnth jobbade väldigt hårt matchen igenom.

LFC är visserligen svårslaget hemma på konstgräset på Linköpings Arena. Men det kommer att krävas något alldeles extra för att vända mot ett stabilt Manchester City.

I svenskmötet mellan franska Montpellier och Chelsea blev det engelsk seger med 2-0. Linda Sembrant och Sofia Jakobsson spelade hela matchen, medan Stina Blackstenius byttes in i 65:e minuten. Magdalena Eriksson och Hedvig Lindahl spelade hela matchen i Chelsea.

Upplagt av: Stig Lindmark