Ikidi & LFC fortsätter hålla nollan

Linköping har fortfarande inte släppt in något mål i Damallsvenskan. På söndagen blev det seger med 2-0 borta mot AIK och i seriepremiären vann mästarlaget med 1-0 mot Kopparbergs/Göteborg. Även i Supercupen nollade man sin motståndare efter 2-0 mot Umeå IK.
- Vi har fått en jättebra start på säsongen, säger mittbacken Faith Ikidi.

Faith IkidiNigerianskan Ikidi Faith, 23, gör sin tredje säsong i Linköping. Tillsammans med Charlotte Rohlin bildar hon seriens bästa mittbackspar.
Mot AIK var Ikidi i stort sett prickfri i 90 minuter. Enda lilla missen kom i slutet av matchen då AIK:s anfallare Clara Markstedt kom fri men skottet gick över.

- Det var väl en okay match, vi hade inte så mycket att göra där bak. Vi var ju rätt bra offensivt i dag då Charlotte fick göra ett mål, säger Ikidi och skrattar.

Ikidi har utvecklats mycket i Linköping. Hon har alltid varit snabb och stark men har har nu lärt sig positionsspelet som försvarare. Dessutom har hon bättrat på sin teknik och sitt passningsspel ännu mer.
Hon spelade OS i Sydney redan 2004 som 17-åring och var med även 2008 i Peking. Hon har också spelat två VM-turneringar med The Falcons, som Nigerias damlandslag kallas.
- Jag trivs jättebra i klubben och utvecklas hela tiden. Det är alltid en liten extra utmaning att få en ny tränare. Jag och Lotta känner varandra väl, sedan står Sofia (Lundgren, målvakt) där bak och skriker när vi gör fel. Men det är bra, jag gillar när Sofia snackar mycket.

Rohlin, målskytt på SkytteholmFörsta halvleken mot AIK på Skytteholm var inte särskilt lyckad från Linköpings sida. I den andra höjde man tempo något och kunde luckra upp AIK:s försvar ett par gånger. Charlotte Rohlin gjorde 1-0 efter 50 minuter sedan hon frispelats efter en hörna. I övrigt hade inte AIK mycket att komma med offensivt och lär få en jobbig säsong.

2-0 satte Linda Sällström med ett välriktat långskott från höger som gick över AIK:s målvakt Maja Åström.
- Det var en stabil match från vår sida. Vi kan bli bättre offensivt men 2-0 känns väldigt bra, säger Ikidi som drömmer om framför allt två saker.
- Att få spela VM nästa år i Tyskland med mitt Nigeria. Vi ska spela kval i slutet av maj och jag hoppas att vi klarar det, även om vi har många nya i laget. Sedan drömmer jag om att få spela i USA i proffsligan. Men Linköping är också fint, jag trivs mycket, mycket bra, säger hon och ler.

Linköping toppar serien på sex poäng tillsammans med LdB Malmö och KIF Örebro.

Kathryn Gill forcerar in sitt andra, av totalt tre, mål mot JitexMalmö vann med hela 6-1 hemma mot nykomlingen Jitex. Kathryn Gill gick upp i skytteligaledning efter sitt hattrick. Övriga hemmamål gjorde Manon Melis, Elena Sadiku och Lina Nilsson inför 1.167 åskådare. 16-åriga Elena Sadiku gjorde en mersmakande allsvensk debut med ett mål och en målpassning.

KIF Örebro vann i lördags borta mot nykomlingen Tyresö med 1-0 sedan Sanna Talonen gjort matchen enda mål i den 52:a minuten.

Upplagt av: Stig Lindmark