Nilsson & Sjögren ser fram emot seriefinalen

LdB Malmö är fortfarande obesegrat i Damallsvenskan. 2-1 borta mot Sunnanå förde laget upp i topp igen i tabellen på 19 poäng. En pinne före Kopparbergs/Göteborg som i lördags krossade Umeå IK hemma med 5-0.
På söndag möts lagen i säsongens första seriefinal.

- Det ser vi verkligen fram emot. Jag tycker att vi har individuellt bättre spelare än Göteborg, säger LdB Malmös tränare Martin Sjögren.

- Det ska bli skoj, vi har en väldigt bra känsla och go i laget för tillfället, säger Kopparbergs/Göteborgs tränare Torbjörn Nilsson.

Umeå IK blev en lätt munsbit för Göteborg i lördags. Ledning med 3-0 i halvtid blev 5-0 efter 90 minuter.

- Det var faktiskt fjärde matchen i rad som vi hade 3-0 i halvtid. Då är det bara att försöka hålla nollan i den andra och det lyckades vi med, säger Nilsson.

Liljegärd och Almgren underst i den göteborgska glädjehögenGöteborg har 20-1 i målskillnad och 15 poäng på de fem senaste matcherna. Anfallsparet Sara Lindén (9) och Linne Liljegärd (7) har gjort 16 mål hittills den här säsongen, men Nilsson är ändå inte helt nöjd.

- Linnea har har inte varit riktigt i form på slutet. Hon kan bättre och hoppas att det lossnar nästa helg. Det behövs, Malmö har flera duktiga spelare som kan slå ut sin motståndare en-mot-en. Det får vi se upp med, säger Torbjörn Nilsson.

Manon Melis är LdB Malmös bästa målskytt hittills med fem fullträffar. Holländskan gjorde 1-0 på Norrvalla i Skellefteå efter nio minuter efter ett snyggt samspel med Therese Sjögran. 2-0 satte Lina Nilsson i den 27:e minuten.

- Vi var stabila utan att göra någon toppmatch. Det märktes att det var tredje matchen på åtta dagar, framför allt på några av de yngre spelarna, säger Martin Sjögren.

- Sunnanå reducerade i den 80:e minuten och pressade på i slutet men jag tycker att vi hade bra koll. De hade ingen riktigt bra kvitteringschans. Skönt att vinna utan att göra en topprestation. Nu får vi också en vecka till återhämtning och vi har i stort sett alla spelare friska och hela.

Torbjörn Nilsson har fått en bredare trupp sedan Johanna Almgren och Anna Ahlstrand kommit tillbaka efter skador.

Stockholmslagen AIK och Hammarby hamnar allt djupare ner i bottenträsket och allt längre från nytt kontrakt.

AIK blev åter mållöst hemma mot Tyresö som vann med 2-0. Målskyttar var U20-landslagsspelaren Jennifer Egelryd och Karin Lissel i vardera halvleken.

AIK har bara gjort tre mål på sju matcher.

Hammarby har gjort fem mål men står också på två poäng. Det var dock nära poäng borta mot KIF Örebro. Nazanin Vaseghpanah gav Bajen ledningen i första halvlek på straff. Örebro gjorde två mål i den andra halvleken genom Marie Hammarström och inhopparen Sanna Talonen. Men Hammarby pressade hårt för en kvittering och landslagsmålvakten Kristin Hammarström fick jobba hårt i hemmamålet för att inte släppa in någon boll.

Glädje hos nykomlingen Tyresö men för Malin Diaz AIK ser det tyngre ut.

Upplagt av: Stig Lindmark