Ny DIF-seger, hattrick av Rebecca

Efter fyra omgångar hade Djurgården 0-5 i målskillnad och låg sist i Damallsvenskan.
På söndagen kom andra raka segern efter 4-2 hemma mot ett blekt KIF Örebro. Stor matchhjälte i DIF blev Rebecca Johnson.
- Jättekul med ett hattrick, men jag är överraskad eftersom jag inte brukar göra så många mål längre, sade hon och skrattade.

Rebecca JohnssonRebecca Johnson är inne på sitt tredje år i Stockholmslaget. Hon värvades från QBIK i Karlstad med drygt 20 ungdomslandskamper bakom sig och kom till ett topplag med Victoria Svensson som ledande stjärna.
Nu är läget annorlunda. Många nya, unga spelare i laget och säsongsstarten var tuff med idel uddamålsförluster.
Men nu har det lossnat efter 2-1 mot Hammarby och 4-2 mot Örebro vilket fört laget upp på niondeplats. Johnson gjorde alla målen i den andra halvleken - samtliga på pass från nigerianskan Sarah Michael.

- Sarah är hur bra som helst. Jag fick tre kanonpassningar av henne och det var bara att sätta dit bollen, berättade 22-åringen.

Segern var rättvis. DIF jobbade lite hårdare och tog fler löpningar än sin motståndare. Dessutom hade man ett vasst anfallspar i Johnson och Michael.
- Det är en härlig grupp spelare, de vill så mycket och ger sig aldrig, berömde tränaren Daniel Kalles Pettersson.

Örebros tränare Richard Holmlund var besviken efter förlusten.
- Djurgården var bättre, de vill mer och hade större karaktär. Sedan hade de planens två bästa spelare i Sarah Michael på topp och Onome Ebi längst bak. Nigerianskorna dominerade matchen, ansåg Holmlund.

Michael och Ebi, som spelade i Piteå halva förra säsongen, är väldigt betydelsefulla för Djurgården. Michael har gjort ett mål hittills men spelat fram till fyra av lagets sex mål. Hon har en grym förmåga att täcka bollen vilket ger övriga i laget tid att flytta upp sina positioner.

Nykomlingen Jitex fortsätter att skrälla i Damallsvenskan. 1-0 borta mot Linköping imponerar och man har ligger nu på en överraskande tredjeplats. Elin Carlsson trepoängsfixare genom att göra segermålet i 38:e minuten sedan hon sprungit sig fri från mittplan. Jitex har 6-8 i målskillnad men varit synnerligen effektiva med tre 1-0-segrar.
Linköping missade en straff i slutet av den första halvleken samt hade en boll i målställningen i den andra.

Picarelli imponerade i debutenLdb Malmö gjorde ett litet ryck i toppen efter 2-0 borta mot Kristianstad. Man toppar nu serien på 16 poäng, fyra föra Göteborg som möter Tyresö borta på måndagen.
Malmö fick jobba hårt för samtliga tre poäng. Båda målen kom i den första halvleken genom Manon Melis och Pavlina Scasna. Italienska landslagsmålvakten Anna Maria Picarelli gjorde debut i Kristianstad och var bra. Hon räddade bland annat en straff samt två frilägen.

Umeå IK har haft problem med målskyttet den här säsongen med bara tre mål på fyra matcher. Men i länsderbyt hemma mot Sunnanå blev det proppen ur med hela sex fullträffar och seger med 6-1.
Anna Westerlund gjorde två snabba mål i den första halvleken medan Emmelie Konradsson, Therese Kapstad, Maija Saari och Pernilla Nordlund gjorde de övriga målen på Gammliavallen. Laget kostade även på sig en straffmiss.

Upplagt av: Stig Lindmark