Inget stoppar Ldb Malmö

Ldb Malmö stormar vidare mot SM-guld. Många trodde att Linköping skulle kunna hota serieledaren men Malmö var helt enkelt för bra och vann helt rättvist med 2-1 (2-0). Därmed är försprånget fortfarande tio poäng ner tvåan Kopparbergs/Göteborg när det återstår sex omgångar.
- Vi har inte tagit ut något ännu. Vi har sex matcher kvar att spela och dom ska vi vinna, sade Malmös landslagsspelare Linda Forsberg till TV4.

Ldb Malmö spelade ut Linköping i den första halvleken i regnet på Folkungavallen.
- Vi tappade alldeles för många bollar på mitten och det var rena gatan för Malmöspelarna. Så vill vi inte att det ska se ut, sade Linköpings tränare Jörgen Petersson besviket.

Frida Nordin låg bakom båda Malmös mål.Det var framför allt Frida Nordin som fick stora ytor på högerkanten. Och det var Nordin som passade till båda målen. Efter bara fyra och en halv minut hittade hon Manon Melis med en perfekt passning vid straffområdeslinjen. Holländskan ryckte ifrån sin uppvaktning och placerade bollen bakom landslagsmålvakten Sofia Lundgren. Det var Melis 21:a mål för säsongen och hon toppar skytteligan överlägset.

Vid 2-0-målet i den 37:e minuten spelade Nordin in till en helt fristående Linda Forsberg. Forsberg var den som slarvade när Josefine Öqvist reducerade för Linköping efter 56 minuter. Bakåtpassningen till Thora Helgadottir var för lös och snabba Öqvist hann emellan och kunde slå in bollöen i tomt mål.
- Det var slarvigt av mig, men sånt händer, kommenterade Forsberg.

Jörgen Petersson plockade ut landslagsspelaren Louise Fors i halvlek och satte in Nora Holstad-Berge på mittfältet. Efter bara åtta minuter av den andra halvleken tvingades Petra Larsson utgå på grund av skada och Petersson valde att plocka in Maria Karlsson på mitten. Det blev lite bättre och tätare i hemmalaget men Malmö var aldrig hotat.

Malmös mittfält med Nordin, Nilla Fischer, Therese Sjögran och Amanda Ilestedt var väldigt bra. De dominerade helt mot ett blekt Linköping. Malmö hade hela åtta skott på mål mot hemmalagets tre vilket säger en del deras dominans.

Umeå IK vann mittenmatchen hemma mot Kristianstad med 2-1. Sofia Jakobsson rullade in 1-0 efter 35 minuter på Gammliavallen sedan hon fått en djupledsboll och sprungit ifrån sina motståndare.
Duktiga nigerianskan Rita Chikwelu var nära att bli målskytt vid två tillfällen i första halvlek. Hon hade bland annt ett skott i ribban.
Vid 2-0-målet var den finländskt samarbete då Maija Saari slog en perfekt frispark fram till Anna Westerlund, som bara hade att sätta pannan till.
Kristianstad reducerade på straff efter 54 minuter genom Margret Lara Vidarsdottir men 2-1 stod sig matchen igen.

Madde Edlund - tvåmålsskytt mot gamla klubben Sunnanå.Madelaine Edlund gjorde sina två första mål för sin nya klubb Tyresö när Sunnanå besegrade med hela 6-1. Edlund, som tidigare spelat i Sunnanå, gjorde sina mål i första halvlek.
Azra Durakovic gjorde också två mål, båda i början av den andra halvkeken och Sunnanå var ett slaget lag. Med den nya toppduon Madelaine Edlund och Elaine kommer Tyresö att ta många poäng under hösten.

I kvällsmatchen dealde Kif Örebro och Jitex på poängen. Matchen slutade 1-1 efter mål av Kristin Carlsson för gästerna och hemmakvittering av Sanna Talonen.

Upplagt av: Stig Lindmark