LdB Malmö alltid starkast i andra halvlek

En stark andra halvlek är LdB Malmös segervapen den här säsongen. På söndagen gjorde laget tre mål efter paus och 1-1 förvandlades till 4-1 borta mot Piteå.
- Vi är nog tunga att möta, kommenterar tränaren Martin Sjögren.

Fischer på väg tillbaka, 82 minuter mot Piteå.I och med segern toppar LdB Malmö Damallsvenskan på 19 poäng. Enda poängförlusten kom i den första matchen mot KIF Örebro(1-1). Även den gången räddade laget poängen i andra halvlek.
Malmö har 7-5 i målskillnad i första halvlek och förkrossande 11-0 i den andra.

- I fjol, när vi tog guld, låg vi bara under i två matcher. Den här säsongen har vi varit i underläge i fyra av fem matcher men lyckats vända. Men vi är nog tunga att möta för de flesta, vi har bra fysik och många vinnare i laget, säger Sjögren.

4-1 borta mot nykomlingen Piteå var "helt okay", tycker Malmötränaren. Han fick se Nilla Fischer tillbaka i Malmö efter sin hälskada. Landslagsmittfältaren fick 82 nyttiga spelminuter i benen och gjorde även 1-0-målet på nick.
- Det var lite ringrost. Men foten höll och jag kunde ha spelat 90 minuter. Men 80 minuter i dag var i alla fall ett bra besked. Jag känner mig trygg, sade Nilla Fischer till Radiosporten.
Om en månad börjar VM i Tyskland.

Dubbelt Skåne

Kvitteringsskytten Rolfö håller här undan för Therese BjörckDet är dubbelt Skåne i topp i tabellen sedan Kristianstad spelat 1-1 hemma mot Jitex. Överraskningslaget ligger tvåa på 14 poäng, fem pinnar bakom Malmö.

Första halvlek blev mållös men innehöll målchanser från båda lagen. Bland annat hade Rebecca Angus i Jitex ett skott i ribban medan Kristianstad missade två frilägen.
I den andra var effektiviteten bättre. Elin Nilsen gjorde 1-0 för hemmalaget i den 54:e minuten. Här agerade Jitexförsvaret svagt.
Några minuter senare kvitterade Fridolina Rolfö för Jitex efter en kylig avslutning sedan hon kommit fri med landslagsmålvakten Hedvig Lindahl. Det var 17-åringens fjärde mål i Damallsvenskan i år.

Kopparbergs/Göteborg har hittat ett härligt flyt efter en mindre bra inledning på serien. Djurgården hade inte mycket att sätta emot på Valhalla utan hemmalaget vann med klara 3-0. Skott på mål: 14-1.
Johanna Almgren, ganska glad efter 2-0-målet...Därmed har Göteborg tagit fyra raka segrar med imponerande målskillnaden 15-0!
På förhand var Göteborg laget som skulle kunna hota Malmö, men efter sju omgångar skiljer det hela sex poäng.
Jane Törnqvist, Johanna Almgren och Linnéa Liljegärd var söndagens målskyttar.

Nära för bottenlagen

Bottenlagen Hammarby och Dalsjöfors var båda nära poäng i lördags.
Hammarby fick ge sig med 1-2 borta mot KIF Örebro sedan Marie Hammarström avgjort i den femte tilläggsminuten.
KIF Örebro har bara förlorat en match i år (Tyresö 1-2) men spelat hela fyra oavgjorda. Lördagens seger var den andra för säsongen, som innehållit en del skador.
- Med tanke på dom spelare vi tvingats vila under våren så är seriestarten okay. Men vi är inte helt nöjda utan vi kan bättre. Sara Larsson var tillbaka efter lårskadan och hon var bäst på plan, sade Örebros tränare Mikael Fahlén.

Dalsjöfors bjöd på bra motstånd hemma mot Linköping. Men på den andra straffen för LFC kunde Louise Fors göra 1-0 i den 43:e minuten vilket blev matchens enda mål. Fyra minuter tidigare brände Kosovare Asllani en straff sedan Dalsjöfors duktiga målvakt Fia Löfdahl räddat.

På tisdag färdigspelas den sjunde omgången med Tyresö-Umeå IK.

Upplagt av: Stig Lindmark