Almgren poängräddare i slutet

Kopparbergs/Göteborg var länge uträknat borta mot LdB Malmö på måndagskvällen. Men i den 90:e minuten kvitterade Johanna Almgren till 1-1 och Göteborg har ännu inte gett upp i kampen om guldet.
- Fan vad gött, sade poängräddaren till TV4 Sport.

Lisa Ek och Almgren efter kvitteringsmålet.

Elin Rubensson såg länge ut att bli matchhjälte i LdB Malmö när hon satte 1-0 redan i den åttonde minuten. Hemmalaget var sedan bättre större delen av matchen och såg ut att fixa tre nya poäng. Vid seger hade det skiljt hela elva poäng ner till topptippade Göteborg. Nu skiljer det forfarande åtta pinnar.

- Vi hade inte så många målchanser, men det var skönt att vi stod upp hela matchen och vågade anfalla, sade Johanna Almgren.

Förutom målet var det bara Jane Törnqvist som hade ett bra skott mot hemmalagets mål.
Sex VM-spelare fanns på plan i den heta toppmatchen. Lina Nilsson, Linda Forsberg och Nilla Fischer i Ldb Malmö. I Kopparbergs/Göteborg var Kristin Hammarström, Linda Sembrant och Lisa Dahlqvist med i Sveriges trupp som fixade brons i Tyskland.

Lina Nilsson gjorde en godkänd match som högerback och spelade fram till Malmös mål. Landslagsbacken missade dock en aning när Almgren mycket snyggt sköt kvitteringsmålet.
Det var för övrigt första matchen den här säsongen som Malmö släppte in ett mål i den andra halvleken.

Göteborgs anfallspar Sara Lindén och Linnea Liljegärd har tillsammans gjort 14 mål den här säsongen, men nu gavs de inte mycket utrymme. Malmös innerback Malin Levenstad blir bara bättre och bättre.
Lindén spelade bara en halvlek och Liljegärd blev utbytt med nio minuter kvar.

För Malmö väntar seriefinal borta mot Umeå IK på söndag (sänds i TV4 Sport kl 18.00). Intressant att se om UIK:s snabba offensiva spelare, Sofia Jakobsson och Ramona Bachmann, kan få hål på Malmös starka försvar.
Malmö har 26 poäng och Umeå IK 25 efter tio omgångar. Bakom jagar KIF Örebro, 19, och Göteborg, 18, som också möts i nästa omgång.

Upplagt av: Stig Lindmark