Tre röda kort när Malmö förlorade mot Tyresö

Ldb Malmö åkte på en riktig stjärnsmäll hemma mot Tyresö i den 18:e omgången. Förlust med 3-5 sedan man fått hela tre spelare utvisade i andra halvlek.
Toppstriden tätnade i damallsvenskan och det skiljer bara tre poäng mellan Malmö och Tyresö när fyra matcher återstår. bakom jagar Umeå, Göteborg och Örebro.
- Det blir en spännande avslutning, konstaterar Tyresös tränare Stefan Fredriksson.

Åtta mål, fem gula och tre röda kort - det var en smått sanslös match på Malmö IP. Vid ställningen 3-1 till Tyresö blev hemmamålvakten Thora Helgadottir frilägsutvisad sedan hon fällt Madelaine Edlund. Då kvitterade Malmö till 3-3 på tre minuter.
- Ja, jag har svårt sätta ord på den här matchen. Det var så otroligt mycket som hände. Vi gör en fantastiskt bra match, framför allt i första halvlek. Men det var dåligt av oss att bjuda in Malmö i matchen igen med två snabba mål till 3-3 i andra halvlek, säger Fredriksson.

Men bara minuten efter hemmalagets kvittering (självmål) tog Tyresö på nytt ledningen genom Katrin Schmidt, 4-3. Och kort senare fick Malmös Manon Melis och därefter Malin Levenstad sina andra gula kort.
- Då var det förstås kört för vår del men vi gav ändå aldrig upp helt och spelarna visade en otrolig moral. Men det är synd att några felaktiga domslut får sådana konsekvenser på matchen. Det var ingen bra insats av domaren (Paula Törn) och jag tycker det är fel att man inte låter någon av de bästa domarna få döma en sån här viktig toppmatch, sade en mycket besviken Martin Sjögren, tränare i Malmö.

Sista kvarten blev lite parodi på fotboll då Tyresö spelade elva mot åtta. På tilläggstid kunde Katrin Schmidt nicka in 5-3 bakom en chanslös Pamela Alonso. Mexikanskan deubuterade i Malmö-målet och gjorde ett par bra räddningar.

Alonso lär få starta nästa match mot Linköping där Malmö saknar Helgadottir. Dessutom är skyttedrottningen Manon Melis och mittbacksklippan Malin Levenstad avstängda.
- Linköping är alltid en svår match och med tre toppspelare borta blir det förstås ännu tuffare. Men vi har breddat truppen, vi leder fortfarande serien med tre poäng och har allt i egna händer, säger Martin Sjögren som inte var nöjd med lagets försvarsspel i första halvlek.

Tyresö har inte förlorat på drygt tre månader och visade inga trötthetstecken trots att man spelat fem matcher på 13 dagar.
- Vi hade mer energi än Malmö, vilket förvånar mig lite. Jag tycker vi vann helt rättvist och utvisningarna är inte så mycket att säga om. Jag hoppas man kommer ihåg den här matchen tack vare vårat fina spel och inte på grund av Malmös utvisningar, säger Fredriksson.

Återstående spelporgram:
Malmö: 25/9 Linköping (b), 2/10 Kristianstad (h), 10/10 Hammarby (b), 15/10 Kif Örebro (h).
Tyresö: 24/9 Jitex (h), 2/10 Piteå (b), 9/10 Kif Örebro (b), 17/10 Kopparbergs/Göteborg (h).

Upplagt av: Stig Lindmark