Marta klar för Tyresö

Världens bästa fotbollsspelare är tillbaka i Damallsvenskan. Efter tre år i den amerikanska proffsligan (WPS) kommer Marta da Silva att spela för Tyresö FF kommande säsong.
– Jag trivs väldigt bra i Sverige. Det är mitt andra hemland och jag har väldigt bra minnen härifrån och vill nu hjälpa Tyresö så gott jag kan, sade hon på en presskonferens på onsdagseftermiddagen.

Marta da Silva.

Hårdsatsande Tyresö har tidigare värvat stjärnspelare som Caroline Seger, Lisa Dahlkvist, Linda Sembrant och spanjorskan Veronica Borquete. Därmed torde Tyresö förfoga över ett av världens bästa klubblag någonsin. Och vilket lag som blir skyhög favorit till SM-guldet är inte särskilt svårt att räkna ut.
– Jag har känt mig välkommen i Sverige, de har älskat vad jag gjort på plan och det är viktigt för mig att känna mig välkommen. Jag har också älskat svenskarna. Sedan har jag många kompisar i Tyresö, det ska bli jätteroligt, sade Marta som hade svårt att hålla tillbaka tårarna.
– Vi siktar självklart på att vinna allsvenskan i år och sedan spela i Champions League nästa säsong. Och jag ska göra allt jag kan för att hjälpa laget.

Marta da Silva, 26 år, flyttade från Brasilien till Umeå 2004. Under fem säsonger vann hon skytteligan fyra gånger och gjorde totalt 111 mål på 103 matcher. Med klubblaget Umeå IK blev det fyra raka SM-guld (2005-2008). I USA tog brasilianskan hem WPS-mästerskapet två gånger med FC Gold Pride och New York Flash.
Internationellt har Marta fått ta emot priset som världens bästa spelare fem år i rad 2006-2010.

Upplagt av: Stig Lindmark