Målvaktsmiss räddade Eskilstuna

Fiona Brown

Fiona Brown i Eskilstuna och Emma Holmgren, målvakt i Hammarby, kommer att minnas debuten i Damallsvenskan.
Skotskan Brown för att hon sköt matchens enda mål i den andra halvleken i sin första seriematch. Holmgren för att hon släppte in det enkla skottet mellan benen.

1-0 till Eskilstuna inför hela 2.013 personer på Tunavallen var en stabil premiär för fjolårets tabelltrea.

Man bjöd på ett metodiskt och bra passningsspel i 90 minuter. Man vann avsluten med hela 16-3, men United hade ändå svårt att spela sig fram till de heta målchanserna.

Det blev lite rakare och effektivare anfallsspel när Mimmi Larsson kom in efter en dryg timmes spel. Hon tog sina sedvanliga djupledslöpningar och öppnade upp Hammarbys försvar en aning. Landslagsanfallaren är förstås given startspelare men har haft problem med ryggen och började nu på bänken.

Nykomlingen Hammarby hade i stort sett hela laget på egen planhalva vilket var en bra taktik mot ett rätt så fantasilöst Eskilstuna. Man satsade på kontringar men hade svårt att komma igenom hemmalagets säkra trebackslinje som vann de flesta duellerna.

Hemmamålvakten Emelie Lundberg bjöd Hammarby på bästa målchansen när hon spelade ut bollen rakt på Bajenmittfältaren Olga Ekholm. Men Lundberg kom tillbaka och lyckades rädda till hörna.

Hammarbys backlinje stod emot bra och längst bak gjorde Holmgren en toppmatch – trots missen vid baklängesmålet.

Upplagt av: Stig Lindmark