Linköping upp i serieledning

Linköping tog femte raka, av fem möjliga i Damallsvenskan, mot Kif Örebro och leder nu serien.

Linköping tog tre nya poäng när den femte omgången av Damallsvenskan färdigspelades på måndagskvällen. 4-1 borta mot Kif Örebro var siffror i underkant. Trots att man saknade två toppforwards, Marija Banusic och Kristine Minde.

Linköping är därmed obesegrat och toppar tabellen på 15 poäng. I nästa omgång väntar Rosengård hemma, seger på lördag och LFC har nio poängs försprång till guldfavoriten från Malmö. Samt två pinnar ner till andra laget Eskilstuna.

Finländska talangen Emmaliina Tulkki gjorde sina två första mål i Damallsvenskan, ett i vardera halvlek. Båda målen kom efter inspel från höger där Linköping fick stora ytor.
17-åringen har fått chansen som forward i stället för fotskadade Banusic och gjort det väldigt bra.

1-0 kom i 27:e minuten genom Emma Lennartsson. Även det från höger sida efter inspel av Jessica Samuelsson. Samuelsson spelade åter i anfallet och blir allt bättre. Hennes teknik och passningsspel utvecklas ständigt.

Lina Hurtig dominerade vänsterkanten men brände flera fina mållägen. Antingen sköt hon utanför eller också räddade Carola Söberg i hemmamålet. Hurtig kunde till slut göra säsongens första mål på en snygg nick i 61:a minuten. Magdalena Eriksson var som vanligt säker hörnläggare.

Janni Arnth missade även en straff i 74:e minuten sedan Hurtig blivit neddragen.
Ett litet minus i Linköping: laget har släppt in fyra mål hittills den här säsongen, två av målen har kommit efter bristande kommunikation mellan mittback och målvakt.

Örebro hade inte mycket att säga till om hemma på Behrn Arena. Liksom i kvartsfinalen i Svenska Cupen (0-3) för två månader sedan ställdes ytterbackarna på svåra prov mot vassa LFC-forwards. Man fick sällan hjälp av mittfältare i defensiven.
Offensivt hade man det svårt mot ett kompakt Linköping.

Upplagt av: Stig Lindmark