Limhamn Bunkeflo klart för Damallsvenskan

Mia Perssons Limhamn Bunkeflo har säkrat avancemang till Damallsvenskan.

Redan från början kopplade Limhamn Bunkeflo ett klart greppom första platsen i elitettan. På söndagen blev det också definitivt klart attlaget spelar i damallsvenskan nästa år

Limhamn Bunkeflo vann med 3-0 borta mot Östersund och toppar tabellen på 59poäng, hela åtta pinnar före Hammarby. Hammarby har i sin tur tre poäng nertill Växjö i jakten på den andra allsvenskan platsen när tre omgångar återstår.

Mia Persson gjorde två mål och är nu bäste målskytt i lagetmed 19 fullträffar. Frisparken till 2-0 var en läcker. Franska nyförvärvetSabrina Viguier, som tidigare spelat i Lyon, Göteborg och Saint Etienne, varmycket säker som mittback och har gett stabilitet till försvaret.

Tvåmålsskytten Persson, systrarna Anna och Olivia Welin (tolv mål vardera),Michaela Johnsson (18 mål) och Malin Gunnarsson har en stark säsong bakom sig idet unga Skånelaget.

– Det är en jätteskön känsla att det är klart. Eftersom vivisste vad som stod på spel har det varit väldigt nervöst. Även om vi viste attvi inte var tvungna att ta poäng i dag så ville vi gärna avgöra redan i dag ochinte skjuta på det, sa Anna Welin till Sydsvenskan.

För bara fem år sedan spelade LB07 i division 2. Efter tresäsonger i elitettan är de nu klara för högsta serien. Nästa år väntarMalmöderby mot Rosengård. Och det kan bli fyra skånska lag i damallsvenskannästa säsong.

Östersund hade hög målsättning inför säsongen men liggerförst på nionde plats. I söndagens match fanns endast en avbytare tillgänglig.
Klassiska Sunnanå SK tvingas lämna Elitettan. 1-2 borta mot Växjö innebär speli div 1 nästa säsong för Skellefteålaget.

Älta ligger också väldigt illa till i botten medan Sundsvalloch Qbik kämpar om platsen ovanför strecket.

Upplagt av: Stig Lindmark