SM-segrare 2016

Lagkaptenen Nicklas Asp lyfter bucklan för Göteborg.

IFK Göteborg bärgade SM-guldet för herrar inför en fullsatt Agnebergshall i Uddevalla. "Hemmalaget" IFK Uddevalla fick se sig besegrade med 5-4. Matchen var en direkt repris på fjolårets SM-final, även då gick göteborgarna segrande ur kampen.
Lindahl FF övertygade i damfinalen mot Sätra SK som vanns med hela 10-3.

Det blev derbystämpel över båda finalerna på seniorsidan i årets SM. Västderbyt på hemsidan var inte helt oväntat och det blev också en otroligt tät tillställning. Uddevalla var i ledningen mest hela tiden men Göteborg kunde komma tillbaka och vända till seger med 5-4 i slutminuterna.

Damfinalen som bjöd ett 08-derby mellan Lindahl och Sätra var inte lika dramatisk. Lindahl tog ett tidigt grepp om matchen och vann stort med 10-3.

Lindahl forcerar in 2-0 och vägen mot guldet har inletts.

Grattis säger vi till alla nykorade svenska mästare!

Ungdomarnas SM-slutspel avgjordes också i helgen, i Lundby Strand i Göteborg.
I Flickor 15 år blev Borgeby FK från Bjärred svenska mästare efter att ha besegrat IF Malmen från Stockholm med 6-3 i finalen. BK Höllviken besegrade Hammarby i finalen för Flickor 17 år med 2-0.

På pojksidan drog IFK Umeå det längsta strået i 15-årsklassen med en betryggande 5-1-triumf mot Köping FF i SM-finalen. Mästare i 17-årsklassen blev Motala AIF som besegrade IFK Falköping med 3-2.

Senaste nytt: Futsal