Äntligen guld för IFK Uddevalla

Robert Bagger gjorde hattrtick för IFK Uddevalla när de besegrade Borås AIK i SM-finalen.

IFK Uddevalla är svenska mästare i futsal på herrsidan efter att ha besegrat Borås AIK med 6-4 i finalen i Helsingborg Arena. Tredje gången gillt för Uddevalla som tog silver både 2015 och 2016.

– Som vi verkligen har krigat för detta. Känslan den är på topp, men jag kan inte beskriva det mer än så. Det går inte alltså, sade Uddevallas lycklige lagkapten Granit Berisha i C Mores sändning kort efter att han lyft SM-pokalen inför de tillresta supportrarna.

Uddevalla grundlade segern i den första halvleken där man hade ett betydligt mer organiserat och mer aggressivt försvarsspel än Borås. Bohuslänningarna var också rappa i omställningsspelet och utnyttjade sina målchanser samtidigt som Boråsarna vid ett par tillfällen blev stillastående och bolltittande.

Avgjort var det dock inte. Inte på långa vägar. Uddevalla ökade på till 5-0, Robert Baggers tredje för dagen, men Borås kom sedan tillbaka med tre raka mål till 3-5 och det blev stundtals skärrat i Uddevallalägret.

Och Borås saknade inte chanser att reducera ytterligare, men IFK:arna red till slut ut stormen och kunde kontra in 6-3 med 51 sekunder kvar att spela genom Fredrik Söderqvist, som därmed fick personlig revansch efter att ha bjudit Borås på 3-5-reduceringen.

SM-guldet betyder också att IFK Uddevalla kvalificerat sig som Sveriges representant i Uefa Futsal Cup.

SM-guld futsal 2017 IFK Uddevalla

Senaste nytt: Futsal

SM Futsal herrar, finalspel
Arena: Helsingborg Arena A-hall
Domare: Ademir Avdic
6 - 4
Avslutad
Starttid: 2017-03-04 15:30
Halvtidsresultat: 4 - 0
Sändes på C More Play

Händelser

Matchinformation

Förstedomare: Ademir Avdic, Tidaholm

Andredomare: David Glavonjic

Tredjedomare: Haris Curovac

Matchnummer: 000661005