Svensk Elitfotboll i samarbete med SFL

På sistone har flera klubbar inom Svensk Elitfotboll skaffat sig egna futsallag och under SEF:s medlemsmöte togs ett principbeslut att verka för att integrera klubbarna i Svenska Futsalligan i en egen futsalsektion i SEF.
– Det här är ett stort steg för oss, säger Johan Ivhall, ordförande i ÖSK Futsal.

Fler och fler klubbar i Allsvenskan och Superettan satsar på egna lag i futsalligan (SFL) utöver den egna fotbollsverksamheten. I dagsläget har GAIS, IFK Göteborg, Örebro, Hammarby och Djurgården egna lag i serien, och det har gjort att futsalsporten inte bara växt sportsligt, utan också fått en starkare image.

I samband med det senaste medlemsmötet för samtliga klubbar i Allsvenskan och Superettan så behandlades frågan om futsal, och det beslutades att starta ett samarbete med Svenska Futsalligan och klubbarna uppdrog till SEF att verka för att futsalen integreras i Svensk Elitfotboll i en egen futsalsektion. En fråga som SFL välkomnar.

– Jag är mycket nöjd, det här är jättekul och ett stort och viktigt steg för oss. Vi behöver ha en intresseorganisation för att kunna växa och ta nästa steg, säger Johan Ivhall,

Stefan Lundin, sportdirektör på Svensk Elitfotboll, säger att det nu är en pågående process att se över om och hur SFL kan införlivas i SEF.

– Vårt samarbete skulle i så fall handla om att stärka den ligan. De saknar en intresseförening och en medverkan skulle även stärka SEF:s varumärke. Vi skulle bidra med att bygga en trovärdig sportslig plattform för futsalverksamheten och jag tror att det gynnar fotbollen i Sverige i stort, säger Stefan Lundin och fortsätter.

– Det är vanligt att klubbar i södra Europa ofta också har en futsalförening. Då är det en logisk följd att man också har en intresseförening.

Upplagt av: Svensk Elitfotboll