Göteborgsderbyt gav nytt publikrekord

39:13. Fredrik Rumin frälser GAIS-fansen med den sena kvitteringen.

Dagens göteborgsderby i Scandinavium mellan IFK och GAIS lockade 2.457 åskådare, ett prydligt nytt publikrekord för svensk futsal. Matchen? Den slutade 5-5 sedan GAIS kommit tillbaka från 1-4-underläge.

Derbyt i Scandinavium är en milstolpe i SFL:s historia. Utöver det nya publikrekordet var det även premiär i Eurosport 1 för ligamatchen.

Nykomlingen GAIS fick med sig en poäng trots att man via 1-2 i halvtid hamnade i 1-4-underläge mot favorittippade IFK. Man kämpade sig tillbaka med en enorm glöd och med 47 sekunder kvar lyckades man kvittera till 5-5.

- Det känns som en vinst, sa målskytten Fredrik Rumin till Eurosport efter matchen.

2.457 åskådare var en rejäl putsning av den gamla noteringen 1.754 från förra säsongens SM-final i Agnebergshallen i Uddevalla. Publikutvecklingen är glädjande, örebroderbyt den gångna veckan lockade också 1.597 betalande.

För IFK var poängtappet tungt. Efter förlust mot lokalkonkurrenten Torslanda och kryss mot mästarna Uddevalla saknar Blåvitt fortfarande en seger i protokollet. För de grönsvarta är det mer uppåt. Poängen var den första denna comeback-säsong och kan ge inspiration till fler framöver.