Heja Sverige blir EM-special

Soran Ismail med tröja.

Två år har gått sedan Soran Ismail startade podcasten Heja Sverige tillsammans med Svenska Fotbollförbundet. Ett intervjuprogram som idag består av femtio avsnitt med över en miljon nedladdningar. I samband med att fotbolls-EM drar igång nästa vecka åker Soran ner till Frankrike för att göra en EM-special om och för fansen.

Vi är vana vid att se och höra idrottsstjärnor svara på frågor från journalister och att svaren ofta är intetsägande eller typiska. Sällan får vi chansen att lära känna människan bakom idrottspersonligheten. Det ville Soran och Svenska Fotbollförbundet ändra på och startade därför "Heja Sverige - en landslagspodd". Helt enkelt, enpodcast för fotbollsnörden, den som vill veta mer om just det där målet eller den verkliga känslan bakom förlusten.

Soran med EM-podd

- Jag ser fram emot att bo, hänga och heja tillsammans med fansen på Camp Riviera och ta del av den magiska stämning vi svenskar är kända för att skapa kring mästerskap. EM-specialen är för dem som inte har möjlighet att vara på plats men som vill följa äventyret hemifrån, säger Soran Ismail.

Soran Ismail.

Mellan den 10-23 juni släpps det ett avsnitt om dagen och det utlovas många spännande möten och samtal med både profiler och supportrar. EM-specialen kommer att vara ett komplement till övrig rapportering men framförallt kommer Soran att skildra en okonstlad bild av mästerskapets flera sidor.

- Vårt mål har alltid varit att befinna oss på plattformar där även våra supportrar befinner sig. Och snacka om att vi, i flerdubbel mening, gör det genom att skicka Soran till Camp Riviera, säger Niklas Bodell, kommunikationschef på Fotbollförbundet.