Dam: Allvaret närmar sig

Damlandslagets öppningsmatch mot Ryssland i EM kommer allt närmare. Söndagens träning ägnade förbundskaptenerna Dennerby och Persson till stor del åt att visa vilka anfallsvägar som kan vara lämpliga att utnyttja mot Ryssland.
- Vi har trygghet i vårt eget spel i första hand, men vi vill visa på en del svagheter som vi ser i det ryska försvarsspelet, förklarar förbundskapten Thomas Dennerby.

Jessica Landström tog det lugnt under söndagens träning.Tillsammans med Yvonne Ekroth, som bevakat Ryssland för det svenska lagets räkning, ska förbundskaptenerna under söndagskvällen ha ett teoripass med spelarna där de ska få alla detaljer kring ryskornas sätt att spela.

På skadefronten börjar det se allt bättre ut. Nilla Fischer fortsätter att trappa upp sin träningsdos och körde 60 minuter fotboll idag.
- I morgon kör hon för fullt och förhoppningen är att hon ska vara spelklar matchdagen, säger landslagsläkaren Mats Börjesson.
Axelskadade Jessica Landström deltog under uppvärmning och passningsövningar, men avstod från spelövningarna för att inte hamna i närkamper och förvärra skadan.
- När det gäller Jessica gör vi bedömningen dag för dag. Vi får se hur det ser ut matchdagen helt enkelt, säger Börjesson.
Ulla-Karin Rönnlund som fick en smäll på låret i förrgår deltog för fullt under hela dagens pass.

EM-turneringen invigs idag med matcher i grupp A, Ukraina-Holland och Finland-Danmark. Den förstnämnda matchen spelas i Åbo och stora delar av den svenska truppen kommer att följa matchen från läktaren.
Hemmanationen Finland räknar med massivt publikstöd i premiären mot Danmark. Arrangörernas prognos pekar mot en publiksiffra kring 25 000 på Olympiastadion i Helsingfors.

Senaste nytt: Damlandslaget

Upplagt av: Staffan Stjernholm