Dam: Fischer trappar upp träningen

Den svenska EM-truppen anlände till Finland på torsdagskvällen och har nu installerat sig ordentligt I Åbo. Ett första träningspass, som i huvudsak ägnades åt anfallsövningar, genomfördes på fredagsförmiddagen.
Nilla Fischer deltog i trettio minuter under dagens träning trappar upp sitt deltagande mer och mer för varje träningspass framöver.
- Det känns bättre och bättre. Jag ska nog kunna köra för fullt senast på måndag, säger Fischer.

Ulla-Karin RönnlundDet var bra fart och en hel del vassa inlägg och avslut under förmiddagens nittio minuter långa pass. Caroline Seger och Ulla-Karin Rönnlund kolliderade vid ett tillfälle och Rönnlund, som ådrog sig en lättare lårkaka, klev för säkerhets skull av träningen.

Även Jessica Landström avbröt passet under den sista kvarten. Hon landade lite olyckligt på vänstra axeln efter en bicycleta.
Under fredagskvällen fick spelarna återkoppling på onsdagens förlustmatch mot Norge. Lördagen är träningsfri för spelarna, vilket är helt i enlighet med den belastningsplanering som truppens medicinska team arbetat fram.

Upplagt av: Staffan Stjernholm