Dam: Linda Sembrant borta från EM

Linda Sembrant, som skadade låret under onsdagens träning, magnetkameraundersöktes under torsdagseftermiddagen och skadan är av den omfattningen att hon inte kommer att kunna medverka i EM-slutspelet som för svensk del inleds den 25 augusti.
- Magnetkameraundersökningen visar en skada i lårets baksida, som är av den omfattningen att rehabiliteringstiden beräknas till ungefär fyra till sex veckor, säger landslagsläkaren Per Lindblom.

Linda Sembrant missar EM-slutspelet i Finland.Linda Sembrant har gjort en mycket bra säsong både i AIK och landslaget och att hon nu missar slutspelet är ett rejält avbräck för förbundskapten Thomas Dennerby.
- Linda har betytt väldigt mycket för vårt anfallsspel när hon har spelat. Hon är extremt duktig på att snabbt starta konstruktiva uppspel. Självklart kommer vi att sakna henne, men det är naturligtvis allra tråkigast för Linda själv.

Förbundskaptenerna Thomas Dennerby och Lilie Persson kommer nu att kalla in en ny spelare i EM-truppen, men vem det blir är ännu inte beslutat. Besked kommer vid en senare tidpunkt, eventuellt först i samband med fredagens träning.

När det gäller skadeläget i övrigt är det status quo. Linda Forsberg kommer att utredas ytterligare och när det gäller Nilla Fischer så har hon inlett behandling för sin onda häl. Hennes prognos är god och där kommer en slutlig utvärdering att göras någon gång under nästa vecka.

Skadeläget är det som fördystrar stämningen i EM-truppen, som annars har bästa tänkbara förhållanden under förberedelserna inför mästerskapet. De senaste dagarnas träning har genomförts enligt plan och spelarna har visat gryende EM-form.

Senaste nytt: Damlandslaget

Upplagt av: Staffan Stjernholm