Dam: Viktig uppgift direkt efter EM

I morgon kväll startar damlandslaget den långa kvalresan mot VM i Tyskland 2011 med match mot Belgien på Gamla Ullevi i Göteborg. Matchen kommer tätt in på den nyss avslutade EM-turneringen, men nya lagkaptenen Caroline Seger tycker att det är positivt för laget att få chansen att spela av sig EM-besvikelsen.
- Det ska bli kul att spela en viktig match igen. Och jag tror att det är det bästa för oss att få spela en landskamp så fort som möjligt, det tror jag verkligen, säger hon.

Thomas Dennerby.Den svenska truppen genomförde det tredje och sista träningspasset idag på förmiddagen och det var försvarsorganisationen som nöttes lite extra.
- Vi vill påminna om hur viktigt det är att vara noggrann med grundpositionerna defensivt. Att inte vara övermodig och tjuva nån meter i utgångsläget, förklarar förbundskapten Thomas Dennerby.

Belgien kvalade inte in till EM, men hade chansen inför sista matchen mot Holland där det dock blev förlust med 3-0 på bortaplan. Holland var framgångsrika med sitt defensiva spel i EM-turneringen och den svenska lagledningen förväntar sig att även Belgien kommer att spela lågt försvarsspel.
- Holland gick som vi vet till semifinal i EM och Belgien är i princip lika bra. Vi saknar tre tongivande spelare (Sandell Svensson, Sjögran, Rohlin) i morgon så det är viktigt att alla är på det klara med att vi måste göra grundjobbet ordentligt, säger Dennerby.

Senaste nytt: Damlandslaget

Upplagt av: Staffan Stjernholm