F16/93: Seger med hela 14-0 mot Estland

Det blev ännu större segersiffror för F16/93-landslaget i den andra matchen i EM-kvalet. Efter 8-0 mot Lettland i Hallstavik i förrgår blev det ikväll hela 14-0 mot Estland på Midgårdsvallen i Märsta.
Främsta målsskytt i det svenska laget mot Estland blev Elin Rubensson som hittade rätt fyra gånger. Jonna Andersson gjorde tre och Malin Diaz (född -94) gjorde två mål.

Malin Diaz gjorde två mål i storsegern mot Estland.

Sverige och Finland, som ikväll besegrade Lettland med 5-0, gör upp om förstaplatsen och avancemanget till nästa kvalomgång. Lagen möts i den avslutande matchen på söndag och i händelse av oavgjort vinner Sverige gruppen i kraft av bättre målskillnad.
Det senaste mötet, som spelades i Forshaga i juni, vann Sverige med 4-0.

Från de tio kvalgrupperna går även de sex bästa tvåorna vidare, ännu en anledning till att kvällens målfrosseri kan visa sig betydelsefullt.

Kommentarer från förbundskapten Marie Bengtsson:

Om dagens insats:
- Det är bara att njuta. Tjejerna visar fantastisk spelglädje, de är löpvilliga och hela tiden spelbara. Det är trångt att möta ett så lågt försvar, men det gäller trots allt att få till kombinationerna och att våga och det gjorde vi jättebra.

Om den kommande gruppfinalen mot Finland:
- Det gäller att få spelarna på rätt nivå, men det kommer inte att vara svårt att få dom att förstå vad som krävs. Vi kommer att få spela mera försvarsspel och där gäller det att vara noggranna och disciplinerade och så ska vi förstås försöka göra några mål framåt också.

Not: I den svenska truppen har Timmele-målvakten Elin Hallin gått in som ersättare för skadade Felicia Lindqvist.

17 sep, 18.30
Midgårdsvallen, Märsta
Sverige-Estland 14-0 (7-0)
1-0 (6') Jonna Andersson, 2-0 (10') Elin Rubensson, 3-0 (25') Malin Diaz, 4-0 (31') Malin Diaz, 5-0 (34') Emmie Johansson, 6-0 (37') Elin Rubensson, 7-0 (37') Jonna Andersson, 8-0 (42') Elin Rubensson, 9-0 (44') Amanda Ilestedt, 10-0 (51') Madeleine Stegius, 11-0 Elin Rubensson (52'), 12-0 (55') Jonna Andersson, 13-0 (78') Magdalena Ericsson. 14-0 (80+2') Therese Boström.

Sverige: 1 Lina Ringshamre - 13 Lisa Grönborg, 4 Amanda Ilestedt, 16 Hanna Glas, 5 Magdalena Ericsson - 8 Emmie Johansson, 6 Malin Diaz (18 Fridolina Rolfö 54'), 7 Anna Torstensson - 15 Madeleine Stegius, 10 Elin Rubensson [K] (14 Petra Andersson 70'), 11 Jonna Andersson (9 Therese Boström 59').
Ersättare, ej inbytta: 12 Elin Hallin - 2 Helena Hansson, 3 Ida Andersson, 17 Sara Nordin.

Domare: Riem Hussein, Tyskland. Assisterande: Marija Kurtes, Tyskland, och Lorraine Clark, Skottland. Fjärdedomare: Morag Pirie, Skottland.
Matchtid 2x40 min.

Den svenska startelvan.

Upplagt av: Staffan Stjernholm