Seger i årets första match

En mästerligt knorrad frispark av Anders Svensson gav Sverige vinsten i årets första landskamp - 1-0 mot Oman.

Guillermo Molins på språng längs linjen mot Oman.

Det blev en trevlig första halvlek med hyggligt tempo och vårdat spel från båda lagen. Svenskarna jobbade bra från sina positioner och lade sig vinn om att skapa spelalternativ hela tiden och de vassa lägena kom också efter hand. Per Karlsson hade tidigt en bra nick på frispark från Emir Bajrami.
Det svenska ledningsmålet kom tio minuter före halvtidsvilan. Sverige hade fått en frispark ca 25 meter från mål och lagkaptenen Anders Svensson stegade fram och sände behärskat iväg bollen otagbart i det vänstra krysset - i en bana som påminde om fullträffen mot Argentina i VM 2002.

Några minuter senare var det nära att det ringde igen. Den här gången var det Bajrami som ångade på från vänsterkanten, inspelet snett inåt bakåt nådde Sebastian Eriksson som dock fick se sin bredsida gå klockrent i ribban. Returen höll sedan Guillermo Molins sånär på att smeka in vid vänsterstolpen men bollen smet utanför. Halvtidsledningen var rättvisande även om hemmalaget kunde ha kvitterat i slutet då Daniel Örlund förtjänstfullt klev ut och blockerade ett friläge.

Bajramis och Molins speed på kanterna fortsatte att såra Oman i början av andra halvlek men hemmalaget vaskade så småningom fram bra kvitteringschanser också. Närmast kom Oman när man fick en indirekt frispark i det svenska straffområdet tio minuter från slut. Örlund var dock alert nere och lyckades hålla det pressade skottet som passerat den svenska muren.

Sverige, som luftade hela tio debutanter, stod för en stabil insats. Utöver de sju debutanterna i startelvan kom Tobias Eriksson, Erik Lund och Mathias Ranégie in under matchen och samtliga klarade premiären med beröm godkänt.

- Vi möter ett fysiskt starkt lag och vi var lite trötta mot slutet men i perioder gör vi det riktigt bra. Sedan finns det annat som vi kan göra bättre, sa Erik Hamrén till TV4 efter sin första segermatch som förbundskapten.

20 januari 2010, 19.30 (16.30 svensk tid)
Seeb Stadium, Muskat
Oman-Sverige 0-1 (0-1)
0-1 (35) Anders Svensson

Sverige: 12 Daniel Örlund - 2 Mikael Lustig (3 Erik Lund, 76), 4 Per Karlsson, 7 Tom Söderberg, 9 Mikael Dorsin [K 64-] - 13 Sebastian Eriksson (14 Samuel Holmén, 44), 8 Anders Svensson [K -64] (20 Tobias Eriksson, 64) - 15 Guillermo Molins, 11 Pontus Farnerud, 17 Emir Bajrami (19 Alexander Farnerud, 64) - 22 Daniel Larsson (21 Mathias Ranégie, 76).
Ersättare, ej inbytta: Johan Dahlin, Kristoffer Nordfeldt, Viktor Noring - Michael Almebäck, Joel Ekstrand, Emil Johansson, Stefan Ishizaki.

Oman: Faiz al-Rushaidi - Sad Suhail, Abdusalam Amir, Jabir al-Awisi, Asad Mubarak (Mohammed Saleh 46) - Yaqoub Abdulkarim (Eid al-Farsi 57), Hussein al-Hadari, Mansour al-Nuaimi, Qasim Said - Hashim Saleh (Usamah Hadid 75), Hassan al-Hosani.

Svenska varningar: Alexander Farnerud (86), Tobias Eriksson (90+3).
Domare: Nawaf Shukr Allah, Bahrain. Publik: 1.000.

Ange alt-text här.Matchen sändes i TV4.

Senaste nytt: Herrlandslaget