Wikman ny förbundskapten

Magnus Wikman, Årets tränare på damsidan 2009, blir ny förbundskapten för P95-landslaget.
- En inspirerande uppgift att ta sig an, och väldigt roligt att få tillfälle att jobba med ett ungdomslandslag, säger Magnus Wikman.

Magnus Wikman vid Fotbollsgalan i november.Magnus Wikman anställs som förbundskapten på halvtid från och med 1 februari. Parallellt med P15/95-landslaget fortsätter Magnus att arbeta i Uppsala med fotbollsutveckling i skolan, han har tio års erfarenhet som fotbollsinstruktör på gymnasiet.

- I Magnus ser jag en förbundskapten med modern profil. Ett modernt ledarskap, och en framtidstränare. Han är en duktig pedagog, med utbildning och gedigen erfarenhet av att arbeta med spelare i den här åldern, säger Claes Eriksson som är SvFF:s ansvarige för spelarutbildning på pojksidan.

Säsongen 2009 vann Magnus Wikman Supercupen, Damallsvenskan och Svenska Cupen med Linköpings FC. På Fotbollsgalan utsågs han till Årets Tränare 2009 på damsidan.
- Det gick bättre än jag trodde, och den gav mig erfarenhet av att arbeta i en kravfylld miljö där det är resultaten som räknas. Det var en bra och lärorik säsong för laget och för mig, inte minst med spelet i damernas Champions League, säger Wikman.
- Vi hade många landslagsspelare i Linköping på nästan alla nivåer från flick till dam, och dessutom fyra utländska lamdslagsspelare under våren. Det gav insikt i landslagens planering och verksamhet, och det tror jag får nytta av som förbundskapten.

Magnus Wikman

Född: 7 juli 1971
Spelarkarriär: IF Vindhemspojkarna 1978-87, IF Vesta 1988-89, IK Sirius 1990-95, Vasalunds IF 1996, Enköpings SK 1998-99, IK Sirius 2000-03.
Tränarkarriär: IK Sirius (ass) 2001-02, IK Sirius (J) 2004, Bälinge IF 2005-06, IK Sirius (J) 2007-08 Linköpings FC 2008-09.

Upplagt av: Andreas Nilsson