1-1 borta mot Syrien

Med en sen kvittering räddade Mathias Ranégie oavgjort för Sverige i Damaskus.

Mathias Ranégie, svensk målskytt mot Syrien i sin första landskamp från start.

- Vi gör det inte riktigt lika bra idag som mot Oman, jag är inte alls nöjd med spelet och inställningen första 20-25 minutrarna. Det blev bättre, men inte så bra som jag hade velat. Skönt ändå att undvika förlust i och med kvitteringen i slutet, säger förbundskapten Erik Hamrén.

Syrien fick en drömstart i matchen med ett ledningsmål till skänks redan efter fem minuter. Johan Dahlin stoppade ett långt tillbakaspel, men tappade balansen och en framstörtande anfallare kunde springa in bollen i tomt mål.

Sverige startade med tre debutanter på planen: Joel Ekstrand, Michael Almebäck och Emil Johansson (samtliga i backlinjen).
Syrien kom till spel med ett starkt lag, med två undantag var startelvan densamma som spelade 0-0 borta mot Kina i det asiatiska kvalspelet för två veckor sedan.

Bortsett från det olyckliga baklängesmålet så gjorde Sverige en stark match defensivt, med intensiv press återerövrades bollen snabbt gång på gång.
I omställningen till anfall sökte svenskarna sig ut längs kanterna, där framförallt Emir Bajrami skapade en hel del öppningar. Tre-fyra öppna målchanser skapades och brändes i första halvlek, men med ett ledningsmål i ryggen kunde Syrien försvara sig lågt och satsa på kontringar.

Sverige kontrollerade matchen i andra halvlek, men utan att riktigt kunna sätta pricken över i.

Kvitteringen svarade Mathias Ranégie för med bara minuter kvar att spela. Syriens back Hemidi missade ett långt inspel från Molins, och Ranegie som fullföljde sin djupledslöpning kunde ensam och ostörd raka bollen i mål från nära håll.
- Skönt att få dit den till slut... Jag hade ju ett par chanser innan, och det kändes som om bollen aldrig skulle gå in idag. Men till slut så, klart jag är nöjd med att göra mål i en av mina första landskamper, säger Ranégie.

Emil Johansson tvingades kliva av på grund av skada efter drygt 20 minuter, de andra debutanterna Almebäck och Ekstrand spelade hela matchen och gjorde det bra.

En seger och en oavgjord är rent resultatmässigt den bästa januariturnén sedan 2003 (då tre segrar och en oavgjord i Thailand).
Nästa uppgift för för landslaget blir Wales borta i Swansea 3 mars.

23 januari 2010, 15.00 (14.00 svensk tid)
Abbasiyyin Stadium, Damaskus
Syrien-Sverige 1-1 (1-0)
1-0 Raja Rafa (5'), 1-1 Mathias Ranegie (87')

Sverige: 1 Johan Dahlin - 2 Mikael Lustig (Erik Lund 46'), 5 Joel Ekstrand, 6 Michael Almebäck, 10 Emil Johansson (9 Mikael Dorsin 24') - 14 Samuel Holmén (11 Pontus Farnerud 81'), 8 Anders Svensson (k) - 16 Stefan Ishizaki (Guillermo Molins 70'), 19 Alexander Farnerud (20 Tobias Eriksson 46'), 17 Emir Bajrami (22 Daniel Larsson 69') - 21 Mathias Ranegie.
Ersättare, ej inbytta: Daniel Örlund, Kristoffer Nordfeldt, Viktor Noring - Per Karlsson, Tom Söderberg, Sebastian Eriksson.

Syrien: 1 Mosab Balhus (16 Radwan al Azhar 72') - 3 Ali Dyab, 32 Bakri Tarab, 14 Wael Ayan, 2 Blal Abduldaim, 27 Moutaz Khiloi (38 Mahmoud Nezaa 72'), 31 Ahmad Hag Muhmad, 34 Ahmad Alomier (33 Alomer 85'), 36 Yaser Shahen, 4 Omar Hemidi, 24 Raja Rafe.

Svensk varning: Anders Svensson (69')
Domare
: Talaam Najm, Libanon. Publik: 10.000.

Ange alt-text här.Matchen sändes i TV4.

Senaste nytt: Herrlandslaget