Herr: Nöjda blågula lirare laddar om

Det var en lättad, nöjd och något trött landslagstrupp som körde vattengympa på Bosön söndag förmiddag för en ledig eftermiddag och kväll.
- Ja, man känner sig lättad men lite trött. Jag och Marcus Allbäck tog en segercigarr på balkongen i natt innan sänggång för att fira lördagens framgång, sa förbundskapten Hamrén.

Långt innan frukosten ens var serverad på spelarhotellet satt två av lördagens succémän mot Bosnien/Hercegovina på ett nytt flygplan med destination Cypern och läger med U21-landslaget inför fredagens EM-kval mot Israel i Tel Aviv: Martin Olsson, tvåmålsskytt i a-lansdlagsdebuten, samt Emir Bajrami.

Lämnade truppen gjorde också två av de bästa spelarna i lördagens landskamp, Olof Mellberg och Anders Svensson, som fått ledigt från onsdagens landskamp mot Vitryssland i Minsk.
- Nu har vi bara 18 spelare kvar, men så vitt jag vet är alla friska. Det är klart att en tuff träningsvecka och landskamp sliter på en del spelare som varit lediga innan samlingen. Så måndagens träning blir av det lättare slaget, sa Hamrén (som medverkar i Sportspegeln på söndagskvällen).

Förändringarna innebär att nya spelare lär få chansen mot Vitryssland.
- Jag har inte funderat på det ännu, men som det känns har vi många alternativ och det är jag glad över, säger Hamrén vidare.

Lördagens match mot Bosnien/Hercegovina blev, inte minst tack vare den bosniska publikens inlevelse, nästan som en tävlingsmatch.
- Det var härligt, och jag tackar alla som kom för det. Matchen fick därmed en underbar inramning, och att vi då presterar så bra, främst andra halvlek, var kul.
- Det enda som grämer mig är andra målet vi släpper in. Jag ska ta en titt på det på dvd. Daniel Majstotrovic kom till mig efter matchen och påpekade att det inte kändes bra. Sånt engagemang värmer - vi har inte råd med misstag i ett kommande kval, slutade Hamren.

Träning måndag, avresa tisdag till Vitryssland och match onsdag (direktsänds i TV4 Sport) står nu på programmet. I bagaget finns en portion självförtroende - och glädje!

Publikssiffror i olika landskamper senaste dagarna:

Frankrike-Costa Rica 40.000
Sverige-Bosnien/Hercegovina 22.589
Holland-Mexiko 22.000
Irland-Paraguay 16.722
Irland-Algeriet 16.700
Ungern-tyskland 15.000
Polen-Finland 14.200
Danmark-Mexiko 14.112 (mindre arena)
Nya Zeeland-Serbien 14.000 (i Österrike)
Norge-Montenegro 13.132
Spanien-Saudiarabien 8.500 (i Österrike)
Slovakien-Kamerun 8.000 (i Österrike)