Dam: Fokus på sista tredjedelen

Det svenska damlandslaget har ägnat måndagen och tisdagens träningar åt avslutningsövningar - efter 0-0 mot Tjeckien trots 68 % bollinnehav.
- Azerbajdzjan är smalare i sitt spel och inte lika individuellt skickliga, så vi ska hitta ytor mot dem, säger förbundskapten Thomas Dennerby.

Besvikelsen var stor hos Dennerby, övriga ledare och spelare direkt efter Tjeckienmatchen. Ett så klart spelövertag bör ge seger.
- Men nu får vi ladda om och bli mer beslutsamma framför mål. Ta varje chans som om den vore den sista, vinna varje duell och ha ett klart fokus direkt, säger Dennerby.

Azerbajdzjan kommer från 0-11 i Belgien. I höstas slog man Wales hemma med 2-1, Sverige vann med 3-0.
- Men nu är det ett annat lag. Dåvarande var stommen från ett F19-lag som nästan nådde EM-slutspel, konstigt nog är det laget mer eller mindre helt utbytt, säger Dennerby.

4-1-4-1 är det spel man förväntar sig möta.
- Jag är inte helt klar över laget ännu, funderar på om vi ska göra några ändringar, vi får se. Klart är att vi måste ha mer beslutsamhet, inte minst i sista tredjedelen.

VM-kval Grupp 8 Europa 2009/10

23 juni kl 18.00
Gamla Ullevi, Göteborg
Sverige-Azerbajdzjan

Domare: Sandra Braz Bastos, Portugal. Assisterande: Alfredo Augusto Fernandes Braga & Silvia Andreia Rosa Domingos, båda Portugal. Fjärdedomare: Sandra Fogelberg, Sverige.

TV4Sport Matchen sänds i TV4Sport.

.

Senaste nytt: Damlandslaget