Dam: VM-kval i Växjö 25 augusti

Det svenska damlandslaget (som i morgon kväll möter Azerbajdzjan på Gamla Ullevi i Göteborg, matchen direktsänds i TV4 Sport kl. 18.00), har två VM-kvalmatcher kvar på programmet innan ett eventuellt play off vidtar senare i höst.
Lördagen den 21 augusti möter landslaget Tjeckien borta och sedan avslutas VM-kvalet på hemmaplan mot Wales onsdagen den 25 augusti. Det är nu klart att den matchen kommer att spelas på Värendsvallen i Växjö.

– Det känns jättebra, vi har mycket goda erfarenheter från tidigare matcher i Växjö, bland annat säkrade vi VM-platsen till Kina 2007 genom att slå Tjeckien i Växjö hösten 2006, säger förbundskaptenen Thomas Dennerby.

Damlandslaget har spelat fyra tidigare matcher på Värendsvallen: landskamp mot Polen 12 oktober 2002 (8-0), EM-kval mot Serbien-Montenegro 12 maj 2004 (5-1), landskamp mot Danmark 30 april 2005 (0–0) samt VM-kval mot Tjeckien 24 september 2006 (2-0).
– Det är självklart att vårt mål är att först ta oss till VM-play off och senare VM i Tyskland 2011, säger Dennerby.

Sverige besegrade Wales i mars med 4-0 på bortaplan i det pågående kvalspelet.

Senaste nytt: Damlandslaget