Dam: Sverige vill säkra gruppsegern

Damlandslaget behöver skrapa ihop en poäng på de två matcher som återstår i VM-kvalet för att säkra gruppsegern och få spela play-off om en plats i VM-slutspelet i Tyskland 2011.
Det svenska laget är på plats i Prag inför lördagens möte med Tjeckien och förbundskapten Thomas Dennerby ser med tillförsikt fram emot matchen.
– Det ser piggt ut tycker jag. Det är många som presterar bra.

Förbundskapten Thomas Dennerby och assisterande Magnus Wikman under ett av träningspassen i Prag. FOTO: Ester Kristiansson.Sverige mötte Tjeckien på hemmaplan i juni. Matchen slutade 0-0 trots ett enormt svenskt spelövertag. Bollen dansade på mållinjen, tog i virket och de två mål som gjordes underkändes.
Den matchen är historia, men kapten Dennerby tror att tjeckiskorna kommer att uppträda lika defensivt nu som de gjorde i Göteborg.
– De kommer i stort sett att hoppas på den där kontringen, säger Dennerby, som menar att det är den egna prestationen som avgör hur matchen ska sluta.
– Vi får inte bara tänka bollinnehav, utan måste våga slå fler utmanande passningar och spela förbi deras lagdelar. Jag ser hellre att vi slår bort någon passning än bara spelar runt.

Linda Forsbergs medverkan är högst osäker mot Tjeckien. Hon ådrog sig en lättare hjärnskakning i mötet med Kif Örebro i måndags och det mesta talar för att hon står över mötet med Tjeckien, men att hon medverkar mot Wales i Växjö på onsdag.

Den svenska startelvan presenteras här på svenskfotboll.se 75 minuter före avspark.
Matchen mot Tjeckien kan följas i Live Score på uefa.com.

VM-kval, Europa, Grupp 8

21 augusti 14.00
Bohemians 1905, Prag
Tjeckien-Sverige

25 augusti 18.00
Värendsvallen, Växjö
Sverige-Wales

TV4Sport Matchen sänds i TV4Sport

Senaste nytt: Damlandslaget