Dam: Uddamålsförlust mot Kina

Sverige föll mot värdnationen Kina med 2-1 i den andra matchen i fyrnationsturneringen i ett Chongqing. Josefine Öqvist gav Sverige ledningen efter en dryg kvart av den första halvleken. Kina vände och vann efter två mål, som kom efter fasta sistuationer.
- Sett till vilken erfarenhet och rutin det lag vi spelade med idag har är det okej rent spelmässigt, men jag är inte nöjd med att de får två så enkla mål, säger förbundskapten Thomas Dennerby.

Josefine Öqvist - svensk målskytt mot Kina.Som så många gånger tidigare i mötena lagen emellan inledde Kina matchen intensivt med högt passningstempo och hög press. Sverige fick under merparten av den första havleken inrikta sig på omställningsspel.
- Vi hanterade det bra och de skapade inga farliga chanser och vi vi fick själva till några bra lägen, säger Thomas Dennerby.

Sverige tog ledningen i den 16:e minuten. Johanna Almgren pressade och vann boll på Kinas planhalva, utmanade en försvarare, gick runt och serverade Josefine Öqvist till 1-0.
Kina fick till en kvittering före pausen och olyckligt nog var det efter ett svenskt självmål. En frispark från höger slogs in i straffområdet och en svensk spelare nickade in bollen i eget mål.

Sverige tog tag i matchen och förde spelet i den andra halvleken, men skapade trots stort bollinnehav inte några riktigt heta målchanser.
Kina lyckades göra ytterligare ett mål, återigen efter en inläggsfrispark. Bollen slogs mot bortre delen av straffområdet och nickades tillbaka in mot målet där en kinsesisk spelare satte segermålet ur misstänkt offsideposition.
- Det blev mycket spel på Kinas planhalva och som vanligt gör de sitt bästa för att fördröja spelet när de blir trötta. Vi plockar ut Sjögran och Jossan och har ett väldigt oerfaret lag på planen sista halvtimmen. Vi har varit tydliga med att det här är en träningsturnering och att ingen ska spela tre gånger 90 minuter. Vi måste vara smarta i matchningen eftersom det är tidigt på säsongen, summerar Thomas Dennerby.

23 jan kl 16.05 (09.05 svensk tid)
Olympic Sports Center, Chongqing
Kina-Sverige 2-1 (1-1)
0-1 Josefine Öqvist, 1-1 (35') självmål, 2-1 (61') You Jia.

Sverige: 12 Kristin Hammarström - 20 Johanna Frisk, 7 Sara Larsson, 6 Linda Sembrant, 13 Lina Nilsson (4 Annica Svensson 77') - 19 Johanna Almgren, 15 Therese Sjögran [K] (31 Tilda Heimersson 61'), 5 Marie Hammarström, 9 Antonia Göransson - 14 Josefine Öqvist (10 Kosovare Asllani 60'), 8 Madelaine Edlund (18 Louise Fors 77').
Ersätttare, ej inbytta: 1 Hedvig Lindahl - 2 Charlotte Rohlin, 3 Stina Segerström, 22 Kristin Carlsson.
På läktaren: Linnea Liljegärd, Linda Forsberg, Lisa Dahlkvist, Caroline Seger och Carola Söberg.

Senaste nytt: Damlandslaget