Herr: 1-1 i Nelspruit

Tobias Hyséns första landslagsmål räddade Sverige från förlust mot Sydafrikas utvecklingslag i avslutningen på årets januariturné.

Emil Salomonsson passade och Tobias Hysén nätade när Sverige klarade 1-1 mot Sydafrika.

Sydafrikas utvecklingslag var ett betydligt tempostarkare motstånd än Botswana. Något som skulle ge Sverige avsevärda problem.

Hemmalaget gick till tidig ledning efter en hårt slagen frispark från höger av Jabulani Shongwe. Viktor Noring lyckades inte få bort bollen ordentligt och det svenska försvaret fick inte bättre kontroll på returen och slutligen kunde Mabunda nicka in bollen bakom en chanslös Noring.

Sydafrika spelade kvickt och fyndigt med ett distinkt passningsspel och det blev svårt för svenskarna att ta sig in i matchen.
Halvtimmen hade gått när Sverige lyckades skapa sin första möjlighet - och då blev det mål direkt. Emil Salomonsson ryckte fram på högerkanten och fick på ett hårt inlägg. Framför straffpunkten mötte Tobias Hysén på karaktäristiskt vis. Den distinkta avslutningen innebar Tobbes första mål i landslaget.

- Jättekul, tog lite för många matcher innan det kom tycker jag, sa Hysén till TV11 i halvtid.

Andra halvlek började som den första, med sydafrikansk anstormning. Kristoffer Nordfeldt som tagit över i mål fick briljera direkt med en tv-räddning i första minuten. Efter hand mattades dock hemmalaget och Sverige fick successivt större del av spelet. 1-1 stod sig matchen ut, ett resultat Sverige kan vara mest nöjt med även om chans till avgörande gavs ett par gånger i slutkvarten.

Erik Hamrén- Vi gjorde ingen bra match det måste vi vara ärliga och säga. Vår pinne kom mer av moral och hårt jobb än kvalitet. Spelmässigt var det inte nån bra dag. Passningsspelet, första touchen, det stämde inte heller - men de var skickliga individuellt och atletiska, tyckte Erik Hamrén som ändå var nöjd med hela turnén.

- Man får både positiva och negativa besked. Gick vi bara efter resultatet idag så skulle vi kanske spelat annorlunda, eller tagit ut en annan trupp, med mer rutinerade spelare, för den delen. Men vi vill ju få chansen att se de här spelarna.

Jiloan Hamad fick 90 minuters spel och var rejält trött efteråt.
- Det var jobbigt, fuktigt och varmt. Vi slarvade ganska mycket i den första halvleken. Det var bättre i andra, med mycket rörelse hittade vi in på anfallarna.

22 januari, kl 17.00 kl 16.00 svensk tid
Mbombela Stadium, Nelspruit
Sydafrika "development team"-Sverige 1-1 (1-1)
1-0 (10) Mabunda, 1-1 (30) Tobias Hysén.

Sverige: 1 Viktor Noring (12 Kristoffer Nordfeldt, 46) - 16 Emil Salomonsson, 13 Marcus Nilsson, 3 Michael Almebäck (14 Niklas Backman, 58), 5 Emil Johansson (15 Pierre Bengtsson, 73) - 8 Anders Svensson [K] 18 Nordin Gerzic (6 Sebastian Eriksson, 73) - 7 Guillermo Molins (9 Rasmus Jönsson, 63), 19 Jiloan Hamad, 10 Tobias Hysén (11 Alexander Gerndt, 63) - 17 Daniel Larsson.
Ersättare, ej inbytta: 23 Pär Hansson - 2 Adam Johansson, 4 Per Karlsson.

Svensk varning: Anders Svensson (57).

Matchen sändes i TV11

Senaste nytt: Herrlandslaget