Herr: Holland fortsatt felfria

Holland reste till Budapest och plockade sin sjuttonde raka kvalseger med klara 4-0 mot Ungern.
- Imponerande, sammanfattade förbundskaptenen Erik Hamrén.

Holland var överlägset och markerade sin styrka redan i åttonde matchminuten då Rafael van der Vaart inledde målskyttet. Det fortsatte sedan med ytterligare tre mål från Afellay, Kuyt och van Persie.
- En imponerande insats på planen och ett imponerande resultat på bortaplan, konstaterade Erik Hamrén om EM-kvalmotståndarnas övertygande seger.

- Vi vet naturligtvis att Holland har ett riktigt bra lag men det är ändå ett styrkebesked att vinna så övertygande på bortaplan, sade Hamrén.
- Dom har så många indviduellt skickliga spelare, det är svårt ta bort någon för det finns hela tiden andra som kan kliva fram. Dom har också skaffat sig ett riktigt bra lagspel, dom lägger ner ett otroligt hårt arbete för laget och visar inga tecken på att tappa koncentration eller slappna av.

Ungern såg blekt ut med tanke på hemmaplan, och skapade lite framåt.
- I första fick dom jaga boll nästan hela tiden, då har man inte kraft gå fram när man får tag i bollen. Det kan se ut som om man inte vill gå framåt då, men det är snarare så att man har helt enkelt inte orken och kraften, sade Hamrén i TV4:s studio efter matchen.

Holland leder därmed kvalgruppen på maximala 15 poäng, och 16-2 i målskillnad. Ungern behåller tills vidare andraplatsen med 9 poäng, Sverige kvar på tredje plats med 6 poäng på tre spelade matcher.

På tisdag spelas Holland-Ungern i Amsterdam, och förstås Sverige-Moldavien på Råsunda.

EM-kval Grupp E

Matchvärd Intersport29 mars 2011, 19.00
Råsunda Stadion, Solna
Sverige-Moldavien

TV4 Matchen sänds i TV4 och Radiosporten

Senaste nytt: Herrlandslaget