U21 herr: Förlust 3-1 mot Italien

U21-landslaget fick en tuff lektion, och förlorade bortakampen mot Italien med 3-1. Elfsborgs Johan Larsson tröstmålade för Sverige.

- Efter Portugal-matchen senast (också förlust 1-3) så kändes det ändå bra, vi var verkligen med i den matchen. Idag var det värre, Italien var betydligt bättre helt enkelt. Det gick verkligen undan första 30 minuterna, dom spelar fysiskt och väldigt tufft på ett sätt som fungerar för dom, säger förbundskapten Håkan Ericson.

Elfsborgs mittfältare Niklas Hult tvingades utgå redan efter 20 minuter, skadad efter en otäck situation.

- Väldigt tråkigt med Hult, det är ett riktigt överfall där han blir kapad så han flyger ända in i våran bänk. Medan han ligger skadad och vi förbereder byte så gör dom 1-0, och anfallet går just via hans kant, säger Håkan Ericson.
- Domaren sa efteråt att han hade visat rött kort om det var tävlingsmatch, men att han inte ville förstöra en träningsmatch. Inget att skylla på för oss, men den situationen sätter lite nivån. Vi tappar nog fattningen lite och tänker på annat ett tag, och Italien gör också 2-0 strax efteråt.

Hult fick lämna arenan rejält bandagerad över både vad och lår, men förhoppningen är att det bara är mjukdelar skadade.

- I andra halvlek repar vi i alla fall mod på ett bra sätt. Vi tar för oss lite mer, är tuffare i närkamperna, vågar hålla i bollen och sticka i djupled. Vi lyckas reducera till 3-1, och tanken på en upphämtning började väl kittla lite. Men då har dom en växel till att lägga i, det var inget snack idag, säger Håkan Ericson.

För de italienska målen stod Diego Fabbrini (Empoli), Alberto Paloschi (Genoa) och Federico Macheda (Sampdoria). Italien ställde upp med samma lag som nyligen slog ett äldre England (sommarens EM-lag med spelare födda 88-89) med 1-0.

- Visst, det är ett riktigt bra lag vi möter idag. Men det är nyttigt, och precis vad vi ville med dom här matcherna. Vi vet vad som behövs för att vi ska kunna mäta oss med dom bästa, det är den resan vi just har påbörjat.

Fem svenska spelare fick göra sin U21-debut i den andra halvleken: Marcus Sandberg, Mikael Dyrestam, Marcus Hansson, Serge-Junior Martinsson Ngouali och Dardan Rexhepi.

.

24 mars 21.00
Giglio, Reggio Emilia
Italien U21-Sverige U21 3-1 (2-0)
1-0 Fabrini (19'), 2-0 Paloschi (30'), 3-0 Macheda (55'), 3-1 Johan Larsson (59')

Sverige: 1 Viktor Noring (12 Marcus Sandberg 46') - 2 Johan Larsson (16 Marcus Astvald 64'), 3 Pontus Jansson (15 Marcus Hansson 46'), 4 Oscar Lewicki (14 Mikael Dyrestam 73'), 5 Jonathan Asp - 6 Jiloan Hamad (17 Viktor Lundberg 73'), 8 Jakob Johansson (18 Serge-Junior Martinsson Ngouali 64'), 7 Oscar Hiljemark (K), 9 Niklas Hult (13 Tim Björkström 21') - 10 Rasmus Jönsson (19 Philip Hellquist 64'), 11 Samuel Armenteros (20 Dardan Rexhepi 67').
Ersättare: .

Senaste nytt: U21 herr