Dam: 1-1 mot Japan i VM-genrepet

Damlandslaget spelade oavgjort 1-1 i VM-genrepet mot Japan i Bochum. Japan gjorde 1-0 på hörna strax före pausvilan och Therese Sjögran kvitterade för Sverige i den 70:e minuten.
– Speltekniskt är Japan lite bättre än oss de första 60 minuterna. Sista halvtimmen är bättre från vår sida och vi skapar fyra-fem målchanser de sista tjugo minuterna, summerar förbundskapten Thomas Dennerby.

Madelaine Edlund provar skott mot japansk offervilja.

Japanskorna hade stort bollinnehav i den första halvleken. De pressade Sverige högt upp i banan och var lyckosamma i sitt kortpassningsspel.
– De är oerhört passningsskickliga. Vårt mittfält och vår backlinje får jobba otroligt hårt i defensiven och när vi väl vinner boll är vi lite för små i vårt spel och bollen kommer tillbaka för fort, säger Dennerby.

Hedvig Lindahl vaktade det svenska målet i den första halvleken och tvingades till ett par kvalificerade räddningar när japanskorna kombinerat sig fram till lägen. Särskilt en fotparad i slutet av halvleken var imponerande. Det var dock på den efterföljande hörnan som Japan tog ledningen med 1-0.
Sofia Lundgren tog över efter paus och fick även hon visa vad hon går för då hon avvärjde ett friläge tidigt i den andra halvleken.

Efter paus ändrade Sverige till en 4-2:3-1-formation för att bättre få stopp på japanskornas kortpassningsspel. Offensivt fick svenskorna till längre passningar och flera av spelarna som hoppade in i den andra halvleken bidrog med vilja och energi till att initiativet i matchen svängde över mer till Sveriges fördel.

Kramkalas efter Therese Sjögrans kvittering till 1-1.I den 70:e minuten kom Sveriges kvittering. Therese Sjögran vann boll centralt en bit in på Japans planhalva, avancerade några meter och satte bollen högt upp i bortre från ganska långt avstånd.
– Jag tycker vi lyfter oss i andra halvlek. Vi får bättre koll på dom när vi går över till 4-2:3-1 och de får inte lika lätt att passa runt, säger Sjögran och får medhåll av Sara Thunebro.
– När vi väl hittar det större spelet börjar vi skapa chanser. Med lite tur kunde vi ha vunnit med 2-1, men vi får vara nöjda med 1-1 som matchen såg ut. Jag tycker ändå det ser bra ut. Vi har minst ett snäpp till att skruva upp.

Alla spelare på den svenska bänken utom Kristin Hammarström deltog i matchen. Lotta Schelin fanns dock inte ens med på bänken och deltog inte alls i dagens match. Hon var kvar på hotellet efter att vaknat med magsmärtor på morgonen.
Linda Forsberg ådrog sig en lättare fotstukning i slutet av den första halvleken, men det är inte fråga om någon allvarligare skada.

Damer Träningslandskamp
Arena: Stadion Lohrheide
Domare: Christina Jaworek
1 - 1
Japan
  • 42’
Avslutad
Starttid: 2011-06-23 14:00
Halvtidsresultat: 1 - 0

Händelser

Uppställningar

Japan

Sverige

Formation: 4-4-2

Ersättare

Matchinformation

Stadion Lohrheide

Hitta hit

Domare: Christina Jaworek, Tyskland

Ass. domare 1: Marija Kurtes, Tyskland

Ass. domare 2: Isabelle Hermann, Tyskland

Matchnummer: 900201002

Senaste nytt: Damlandslaget