Dam: Hög intensitet på Nösnäsvallen

Damlandslagets VM-förberedelser rullar på i Stenungsund. Fredag och lördag har spelarna kört två intensiva träningspass på Nösnäsvallen och senare under lördagen väntar en för spelarna hemlig teambuildingaktivitet.

Linda Forsberg i aktion på Nösnäsvallen i Stenungsund.Det pågående VM-lägret startade i förrgår och avslutas med match mot Mexico i Göteborg på torsdag kväll. Spelarna kom in till Stenungsund efter några dagars ledighet och nu under lägrets första dagar köra tuffare träningspass och sedan gå ner i intensitet och fokusera på matchen mot Mexico.
Fredagens och lördagens intensiva pass var planerade av truppens fysiologiskt ansvariga Helena Andersson och hon är nöjd med det hon sett.
– Det har varit bra intensitet och tjejerna har hållit ett högt tempo. Det ser väldigt positivt ut tycker jag.

Lördagens träningspass avslutades med tuffa intervaller i kombination med en inläggsövning och spelarna såg verkligen ut att ge max.
– Orkar man le efteråt har man inte kört tillräckligt hårt, skojar Linda Forsberg en timme efter avslutad träning.

Förbundskaptenerna Dennerby och Grahm är precis som Helena Andersson tillfreds med det spelarna presterat så här långt.
– Fysiskt har tjejerna svarat för rejäla insatser, samtidigt är det en skön avslappnad stämning i gruppen. Vi ligger bra i fas i förberedelserna tycker jag, säger Ann-Helén Grahm.
Sverige-Mexico– Allting är tip-top. Bra tempo och bra inställning från tjejerna. Och Jossan får vara med och köra boll om någon dag. Det ser bra ut så här långt, säger förbundskapten Thomas Dennerby.

16 juni kl 19.00
Gamla Ullevi, Göteborg
Sverige-Mexico

Senaste nytt: Damlandslaget