Dam: Tunga skott och vassa räddningar

Damlandslagets förberedelser rullar vidare i Hennef. Onsdagens träningspass har till största delen varit inriktade på anfallsspel och avslut.

Caroline Seger laddar med vänstern på träningsplanen i Hennef. FOTO: SvFF

Onsdagsförmiddagens träningspass var ett snäpp intensivare än det som genomfördes igår. Passet avslutades med tvåmålsspel fyra-mot-fyra med avbytare, gamla mot unga. Ett moment som alltid tar fram det lilla extra i inställning hos spelarna. Tillslagsspecialisten Eija Feodoroff tränade också kantfrisparkar med Sara Thunebro, Marie Hammarström, Antonia Göransson och Therese Sjögran.

Charlotte Rohlin, som kände trötthet i en lårmuskel på tisdagens träning, deltog bara på en del av dagens träning innan hon gick in i gymmet i stället.

På eftermiddagen var mittfältarna Dahlkvist, Fischer och Seger plus anfallarna Landström och Schelin ute på ytterligare ett pass och nötte avslut med Feodoroff. Förbundskapten Thomas Dennerby serverade bollar och fick se en hel tunga skott mot kryssen och även några svettiga räddningar av målvakterna Hammarström, Lindahl och Lundgren, som alla var i elden även på eftermiddagspasset.
Lediga spelare kom med applåder och glada tillrop från sina hotellrumsbalkonger alldeles invid planen.

Senaste nytt: Damlandslaget