Dam-VM: Extra återhämtning inför kvartsfinalen

Damlandslaget har omgrupperat och är tillbaka i Augsburg för kvartsfinal mot Australien på söndag. Fem spelare tog det extra lugnt på dagens träning på FC Augsburgs gamla arena Rosenau-stadion.
- Det är ingen fara med någon av dom. Alla kommer att träna för fullt i morgon och är tillgängliga för spel på söndag, säger landslagsläkaren Per Lindblom.

Efter torsdagens resa från Wolfsburg till Augsburg via Hannover och München körde den svenska truppen idag en dryg timmes träning på Rosenau-stadion, den gamla fotbolls- och friidrottsarenan från 50-talet där FC Augsburg höll till innan den nya VM-arenan byggdes.

Det här var det jobbigaste Therese Sjögran ägnade sig åt på dagens träning.Fem spelare avstod helt eller delvis från dagens träningspass. Nilla Fischer och Lisa Dahlkvist, som båda fick kramp i slutet av matchen mot USA, joggade lätt runt planen medan Therese Sjögran som haft ont i halsen det senaste dygnet inte deltog alls.
Lotta Schelin deltog under första hälften av träningen, men vilade sedan för att inte riskera att få ny känning i den ljumske som krånglade lite häromdagen.
Linda Forsberg hade planerad vila och körde egna styrkeövningar i enlighet med sitt individuella träningsprogram.

Fredag kväll var Colombia-bevakaren Calle Barrling tillbaka som föreläsare för gruppen. Han har sett samtliga Australiens matcher i VM har delgav sina intryck. I morgon är det förbundskaptenernas tur att förklara hur det svenska laget ska omsätta dessa teoretiska kunskaper i praktiken.
Innan lördagskvällens matchgenomgång tränar det svenska laget på förmiddagen ytterligare en gång på Rosenau-stadion och lite senare håller också förbundskapten Thomas Dennerby officiell presskonferens på matcharenan tillsammans med lagkapten Caroline Seger och ytterligare ett par spelare.

Senaste nytt: Damlandslaget