Danmark vann slaget om Norden

Danmark vann en välspelad match på ett halvfyllt Parken mot Sverige med 2-0.
- Vi är inte tillräckligt bra anfallsmässigt idag, summerade Erik Hamrén.

Bendtner placerar 1-0 bakom Wiland.

Ett ledningsmål i 35:e och ytterligare ett mål mot slutet, på omställning - när Sverige tagit sig tillbaka i matchen - gav dansk seger i det skandinaviska derbyt. Ska man vinna ett derby på Parken måste man vara med från start.

Men Sverige verkade inte riktigt vara på tå när Svein Oddvar Moen blåste till spel. Första halvtimmen bjöd ett kompakt danskt bollinnehav och svenskarna föll allt djupare ner i sina försvarslinjer. När man väl lyckades bryta var det inte många passningar innan danskarna återvann innehavet.

- Vi var inte lika aggressiva som vi brukar vara i tävlingsmatcher, men Danmark var bra! Vi fick kämpa oss in i det, sa kapten Ibrahimovic efter slutsignalen till CANAL+.
- Vi växte in i det men då gör de tyvärr 2-0. Vi försökte och försökte men det lyckades inte.

Defensivt höll dock svenskarna positionerna väl och lite ironiskt kom hemmaledningen först när en antydan om ett svenskt lyft kunnat skönjas. Nicklas Bendtner kunde helt frispelad placera in 1-0 otagbart för Johan Wiland efter en vacker upprullning från höger.

Matchbilden jämnade dock ut sig betydligt och Sverige skulle komma att skapa väl så många chanser som danskarna. Bästa läget kom nog när Zlatan friställde Bajrami minuterna före paus, Emirs vrickning passerade Thomas Sørensen elegant men prickade nesfullt stolpen och ut.

I den jämna andra halvleken hade såväl Zlatan, Chippen som Gerndt fina avslutslägen men något svenskt mål skulle det inte bli den här kvällen. Istället kunde Danmark snabbt ställa om och Lars Jacobsen som tagit en fin löpning centralt kunde spela Michael Krohn-Dehli helt ren till 2-0 i 80:e.

- Första 25-30 är alldeles för dåligt. I andra är det bättre och vi ska kunna komma till fler avslut. Men vi är inte tillräckligt bra anfallsmässigt idag. Jag är inte nöjd med kvalitén, menade en besviken Erik Hamrén som dock tyckte att man hållt de defensiva positionerna väl.

- De är tuffa på Parken, det är ett bra fotbollslag, erkände Jonas Olsson som varit en av de mest framträdande svenskarna i matchen.

Stort grattis till Danmark. Sverige får gå vidare mot nästa utmaning, England på Wembley.

Sveriges startelva: 12 Johan Wiland - 2 Mikael Lustig, 3 Olof Mellberg, 19 Jonas Olsson, 14 Behrang Safari - 8 Anders Svensson, 9 Kim Källström - 7 Sebastian Larsson, 11 Johan Elmander, 6 Emir Bajrami - 10 Zlatan Ibrahimovic [K].

Ersättare: 1 Andreas Isaksson - 4 Daniel Majstorovic, 13 Andreas Granqvist, 15 Alexander Gerndt, 16 Pontus Wernbloom, 17 Michael Almebäck, 18 Samuel Holmén, 20 Ola Toivonen, 21 Christian Wilhelmsson, 22 Rasmus Elm.

Herrar A Träningslandskamp
Arena: Parken
Publik: 18 057
Domare: Svein Oddvar Moen
2 - 0
Danmark
 • 35’ Nicklas Bendtner
 • 80’ Michael Krohn-Dehli
Avslutad
Starttid: 2011-11-11 19:00 Sänds i CANAL+ Sport1 och pay-per-view.
Halvtidsresultat: 1 - 0

Händelser

Uppställningar

Danmark

Formation: 4-3-3

 • 1. Thomas Sørensen (MV)
 • 4. Daniel Agger (K)
 • 5. Simon Poulsen
 • 6. Lars Jacobsen
 • 7. William Kvist
 • 8. Christian Eriksen
  57’
 • 9. Michael Krohn-Dehli
 • 10. Dennis Rommedahl
  46’
 • 11. Nicklas Bendtner
  71’
 • 12. Andreas Bjelland
  63’
 • 15. Niki Zimling
  83’

Ersättare

 • 2. Christian Poulsen
  83’
 • 3. Jores Okore
  63’
 • 13. Daniel Wass
  46’
 • 14. Lasse Schöne
  57’
 • 16. Anders Lindegaard
 • 17. Michael Silberbauer
 • 18. Martin Jørgensen
 • 19. Jakob Poulsen
 • 20. Nicolai Jørgensen
  71’
 • 21. Tobias Mikkelsen
 • 22. Mikkel Beckmann

Sverige

Formation: 4-2-3-1

Ersättare

Matchinformation

Notering

Sänds i CANAL+ Sport1 och pay-per-view.

Domare: Svein Oddvar Moen, Norge

Ass. domare 1: Kim Tomas Haglund, Norge

Ass. domare 2: Odd Jarle Larsen, Norge

Fjärdedomare: Kenn Hansen, Danmark

Matchnummer: 900101007

Senaste nytt: Herrlandslaget