Dam: 4-2-3-1 mot Norge och nya lagkaptener

När damlandslaget tisdag eftermiddag spelar årets första landskamp mot Norge är det med bekanta namn i startelvan. Annorlunda är att Sverige spelar 4-2-3-1 och att Caroline Seger inte längre är lagkapten.

Charlotte Rohlin och Nilla Fischer kommer att dela på lagkaptenssysslan i damlandslaget sedan Caroline Seger bett att få träda tillbaka.

Redan under fjolårssäsongen använde sig förbundskaptenerna Thomas Dennerby och Ann-Helén Grahm av en 4-2-3-1-uppställning i den del matcher, men mest för att prova det som alternativ till grunduppställningen 4-4-2.
Inför tisdagens säsongspremiär låter det lite annorlunda när Thomas Dennerby lägger ut texten.
– Ifjol var det mest en bakfickegrej som vi kunde skifta till. Vi vill ha ett permanent och tydligt alternativ till 4-4-2 och ge det ett antal matcher. Vi tycker helt enkelt att vi har spelarmaterial som passar, säger han

I årets premiärelva tar Sofia Jakobsson och Marie Hammarström hand om flankerna och centralt på mittfältet hittar vi Lisa Dahlkvist, Nilla Fischer och Caroline Seger bakom ensamma toppforwarden Lotta Schelin.
Det enda osäkra kortet inför Norgematchen är Frankfurtanfallaren Jessica Landström, som drabbats av nackspärr. Hennes eventuella medverkan avgörs tisdag morgon.

Caroline Seger visar stor energi och glatt humör inför säsongspremiären mot Norge i La Manga.Caroline Seger har inför årets säsong bett att få avgå som lagkapten. För drygt två år sedan tog hon över bindeln efter Victoria Sandell Svensson, men lämnar nu över uppdraget.
– Det är helt och hållet mitt eget beslut. Jag känner att jag helt enkelt vill fokusera mer på själva fotbollen. Det är inga konstigheter. Det är ett nytt år och allt känns bra, säger Caroline Seger.

Seger ersätts av två lagkaptener, Nilla Fischer och Charlotte Rohlin, som kommer att bära bindeln varannan match. I morgondagens säsongspremiär är det den tidigare assisterande lagkaptenen Fischer som bär bindeln.

Sveriges startelva: 1. Hedvig Lindahl - 4. Annica Svensson, 3. Linda Sembrant, 2. Charlotte Rohlin 6. Sara Thunebro - 17. Lisa Dahlkvist, 18. Nilla Fischer [K] - 10. Sofia Jakobsson, 5. Caroline Seger - 20. Marie Hammarström – 8. Lotta Schelin.
Ersättare: 12. Kristin Hammarström - 7. Louise Fors, 9. Jessica Landström, 11. Antonia Göransson, 13. Emma Berglund, 14. Johanna Almgren, 15. Marina Pettersson-Engström, 16. Madelaine Edlund, 19. Susanne Moberg.

Senaste nytt: Damlandslaget