EM-drömmen spolierad för Guidetti

John Guidetti i mötet med Kroatien i februari

Det blir inget EM-slutspel för stjärnskottet John Guidetti, som debuterade i A-landslaget i februari och naturligtvis hoppades på en plats i EM-truppen.

Det är en infektion som har ställt till det för Guidetti. En nerv i ena benet har blivit inflammerad och det har hindrat hans träning på ett sätt som gör att han inte räknar med att vara tillräckligt återställd i tid för EM-slutspelet i Polen och Ukraina.

John undersöktes på söndagskvällen av landslagets läkare Leif Swärd och sjukgymnast Johan Sandberg i Göteborg. Leif har varit i löpande kontakt om hälsotillståndet för John Guidetti med sina medicinska kolleger i Feyenoord och Manchester City (som har lånat ut John till Feyenoord), men ville också själv undersöka John för att bedöma chanserna till EM-deltagande. Vid söndagens undersökning kunde Leif och Johan konstatera att det inte finns några möjligheter för Guidetti att hinna tillbaka till EM.

Leif Swärd– John är helt frisk från den ursprungliga infektionen men nerven är fortfarande inflammerad. Det speciella med nerver är att de läker långsamt och just nu betyder det att John har dålig kraft i muskeln. Den svarar helt enkelt inte tillräckligt bra på träning och kan inte byggas upp i den takt man skulle vilja, säger Leif Swärd.

– För Johns del handlar det nu om att vila så att inflammationen försvinner helt innan han kan börja träna och bygga upp sig igen. Det handlar om att ha tålamod och ge läkningen tid, konstaterar landslagsläkaren.

John själv var naturligtvis deppig efter beskedet:

– Jag är fruktansvärt besviken. Jag har haft en fantastisk säsong i Feyenoord och fått chansen att debutera i A-landslaget. EM-slutspelet var naturligtvis det stora målet och det känns trist att inte få den chansen. Men jag inser att det inte skulle gå och vill inte heller ta några risker.

– Samtidigt är jag inte den typen som gräver ner mig, jag tittar hellre framåt. Nu ska jag se till att bli helt frisk och sedan komma igång med träningen så att jag kan vara tillbaka i fin form när nästa säsong börjar i augusti, säger John.

Senaste nytt: Herrlandslaget

Upplagt av: Hans Hultman