Alla spelare redo att ta sig an Kanada

Alla svenska spelare deltog i måndagens träning och är tillgängliga för spel i sista gruppspelsmatchen mot Kanada. FOTO: SvFF.

Damlandslaget tar sig tisdag eftermiddag an Kanada i den tredje och sista matchen i OS-fotbollens grupp F. Det spekuleras på en del håll vilken motståndare redan kvartsfinalklara Sverige helst skulle vilja möta efter gruppspelet, men den svenska landslagsledningens instruktion till det svenska laget är mycket enkel. Det handlar om att försöka vinna varje match.

– Jag kan inte vara tydlig nog. Sverige går alltid in för att vinna alla matcher. Vi är övertygade om att det bästa man kan göra är att vinna fotbollsmatcher och att ta med sig bra självförtroende vidare i turneringen, slog förbundskapten Thomas Dennerby fast när svenska medierepresentanter ville diskutera tänkbara scenarion vid måndagens presskonferens på St James' Park i Newcastle.

Såväl Nilla Fischer som Lisa Dahlkvist är tillgängliga för spel mot Kanada.FOTO: SvFF.Alla 18 spelare deltog i den svenska träningen måndag förmiddag och är tillgängliga för spel mot Kanada, Det är med andra ord inga frågetecken varken när det gäller Nilla Fischer, som avstod spel mot Japan, eller Lisa Dahlkvist, som vilade helt från söndagens lätta träning.
– Från det medicinska teamet har vi meddelat att alla arton spelare är klara för spel. Sen är det upp till tränarna att avgöra vilka som ska starta, säger landslagsläkaren Mats Börjesson.

Den kanadensiska truppen har drabbats av skador på försvarsspelare och idag tvingades man stryka Emilie Zurrer och Robyn Gayle och i stället plocka in Melanie Booth och Marie-Eve Nault från reservlistan.

Sverige och Kanada möttes i den sista gruppspelsmatchen även i den senaste OS-turneringen i Kina. Då vann Sverige med 2-1 efter att Lotta Schelin gjort båda Sveriges mål. Melissa Tancredi stod för Kanadas reducering.
Det senaste mötet med Kanada spelades på Malmö stadion den sista mars i år och då vann Sverige med 3-1 efter mål av Caroline Seger, Lotta Schelin och Kosovare Asllani.

Kanada-Sverige direktsänds i SVT Kunskapskanalen och SVT Play.

Senaste nytt: Damlandslaget