Sverige mot Portugal i playoff

Sverige ställs mot Portugal med bland andra Cristiano Ronaldo i VM-kvalets playoff.

Sverige ställs mot Portugal i VM-kvalets playoff. Sverige börjar borta på Estadio da Luz i Lissabon den 15 november och spelar sedan hemma på Nationalarenan Friends Arena den 19 november.
– Det handlar om att göra två bra prestationer. Det är som mot Tyskland senast, vi kan inte göra bara en bra halvlek. Vi måste göra två matcher här, fyra halvlekar, som vi måste göra riktigt bra. Då har vi chansen. Det är det som är utmaningen både för oss och Portugal, kommenterade förbundskapten Erik Hamrén till SVT kort efter lottningen.

Portugal slutade tvåa i grupp F en poäng bakom gruppsegraren Ryssland. Portugiserna tappade chansen till gruppseger när man i slutet av den näst sista kvalmatchen tappade 1-0-ledning till 1-1 i hemmamötet med Israel efter ett fatalt misstag av målvakten Rui Patricio.
- Det är ju ett riktigt bra fotbollslag. Det visade de inte minst i EM, tycker jag, när de var väldigt nära att gå till final. De förlorade på straffar mot Spanien i semifinalen.

Playoffmötet Portugal-Sverige blir också ett möte mellan världsstjärnorna Cristiano Ronaldo och Zlatan Ibrahimovic.
– Det är två världsspelare i vardera laget, som kan göra det på egen hand och som är oberäkneliga och kan göra det där lilla extra utanför all scouting och alla ramar. Sådana spelare är alltid svåra att möta, men det som är väldigt positivt är att vi har en sådan spelare själva också, säger Erik Hamrén

Sverige, fansAlla playoffmötena:

Portugal – Sverige
Ukraina – Frankrike
Grekland – Rumänien
Island – Kroatien

Biljettinformation

Biljetter till hemmamatchen mot Portugal den 19 november kl 20.45 släpps torsdag den 24 oktober kl 09.00.

Ansökningstjänsten för biljetter till bortamötet den 15 november öppnas tisdag 22 oktober kl 12.00.

Senaste nytt: Herrlandslaget