Ibrahimovic stöttar "det okända landslaget"

Zlatan Ibrahimović stöttar landslaget för lindrigt utvecklingsstörda inför VM i Brasilien.

Zlatan Ibrahimović och det svenska landslaget föll på mållinjen i de avgörande playoff-matcherna till VM.
Trots det finns det faktiskt ett svenskt fotbollslandslag som s k a spela VM i Brasilien i sommar - landslaget för lindrigt utvecklingsstörda, "det okända landslaget".
Och det är tack vare en person - Zlatan Ibrahimović.
– När jag hörde talas om "det okända landslaget" ville jag göra allt som står i min makt för att de ska få uppleva VM. Det får de nu, säger han.

När EM för lindrigt utvecklingsstörda arrangerades i Gävle 2012 kom det svenska landslaget femma. Därmed var det också kvalificerat för VM i Brasilien, som spelas senare i sommar.
Men med framgången kom samtidigt en annan utmaning, en ekonomisk som handlade om att försöka finansiera äventyret. Förbundskaptenerna och eldsjälarna Torbjörn Östergren och Stefan Jonsson, som själv har ett förflutet i både allsvenska AIK och Brage, berättar:
– Vi kallas för "det okända landslaget" av en anledning. Vårt landslag får sällan eller aldrig uppmärksamhet. Men chansen att spela VM i Brasilien fick vi bara inte missa.

Bland andra vände sig Stefan Jonsson till flera av landslagets stjärnor och vädjade om tröjor och annan utrustning för att använda vid en auktion. Överskottet landar direkt i "det okända landslagets" VM-kassa.

Per Nilsson, Johan Elmander och Andreas Isaksson ställde upp direkt. Bland annat skänkte de skor och tröjor. Inom kort äger auktionen rum.
Men när också lagkapten Zlatan Ibrahimović fick frågan via landslagets fysiolog Paul Balsom om även han ville ställa upp för "det okända landslaget" och kanske skänka någon tröja framförde han bara kort:
– Hälsa "det okända landslaget" att dom kommer att få uppleva VM.

Zlatan Ibrahimović berättar själv:
– Fotboll ska spelas av alla, oavsett kön, handikapp eller inte. Och när vi missade VM var jag djupt besviken, men när jag fick höra om "det okända landslaget" så sa jag till mig själv att jag ville göra allt som står i min makt för att hjälpa dom att få uppleva VM. Det var ingenting att tänka på. Det var en självklarhet, säger Zlatan Ibrahimović och fortsätter:
– Nu får jag uppleva VM genom dom.

Förbundskapten Stefan Jonsson är naturligtvis överväldigad.
– Det är självklart alldeles fantastiskt. Tack vare Zlatan har vår livsdröm plötsligt blivit verklighet.

Senaste nytt: Herrlandslaget