Abraham är ute efter revansch

Efter ett lärorikt VM-kval i Kroatien laddar Futsallandslaget nu om med två landskamper mot vårt grannland Danmark. Första matchen spelas i Helsingborg under lördagen och sedan väntar ett returmöte i danska Farum. Förbundskaptenen Charbel Abraham är laddad – och vill ha revansch för tidigare duster.
- Det är mycket prestige och vi har aldrig vunnit mot Danmark.

För andra gången i svensk futsalhistoria spelade det svenska futsallandslaget main round i VM-kvalet i december. Det blev visserligen bara en poäng av nio möjliga efter en oavgjord match mot Vitryssland – men då ska man vara medveten om att spelarna i Kroatien, Azerbajdzjan och Vitryssland är professionella. Sammanfattningsvis är Charbel Abraham nöjd med insatsen i VM-kvalet.
- Vi var ju nederlagstippade, det var ingen som trodde att kunde stå upp mot dom lagen inför kvalet. Men vi skapar en hel del chanser på riktigt bra lag. Men sen att resultaten blir som dom blir, det är små marginaler och dom är professionella också. Det var inte så att vi var helt chanslösa utan vi skapade väldigt många chanser.

Abraham påpekar att det svenska futsallandslaget fortsätter att utvecklas och blir mer och mer konkurrenskraftiga.
- Jämför man det med vårt första main round... då skapade vi ingenting. Nu hade vi långa anfall och mycket chanser, säger han och fortsätter med att förklara vikten av att få spela tuffa tävlingsmatcher:
- Man lär sig jättemycket. Man suger åt sig väldigt mycket nytt. Och utvecklas därefter. Det är en väldigt positiv utveckling i en bra fart.

Futsallandslagets förbundskapten Charbel Abraham vill ha revansch mot Danmark.

Under lördagen spelar Futsallandslaget sin första match efter VM-kvalet. Charbel Abrahams landslag möter Danmark och för första gången med Helsingborg som spelort.
- Det är viktigt att publiken i Helsingborg ska få se oss live för att utveckla intresset för futsal i Sverige.

Har man inte möjlighet att närvara i Helsingborg Arena vid 15.00 under lördagen så kan man även se matchen live på svenskfotboll.se.
- Det är väldigt roligt och viktigt för sporten. Så den får synas och folk får bekanta sig med den och tycka om den. För när man väl tittar så fastnar man lätt. Det är en bra publiksport.
Även returmötet mot Danmark under söndagen vid 15.00 kommer att sändas på svenskfotboll.se.

Charbel Abraham om matcherna mot Danmark:

- Av någon konstig anledning har vi underpresterat mot just Danmark. Det ska vi ändra på nu.

- Man kan se dom här matcherna på två sätt. För det första är det mycket prestige och vi har aldrig slagit Danmark. Det är viktigt att vinna dom här matcherna och att det blir jämna och roliga matcher.

- Å andra sidan så är det viktigt för oss att ge nya spelare (fem debutanter är med i truppen) chansen i dom här matcherna. På det sättet får vi ett större urval. Kvalitetskillnaden mellan landslagsmatcherna och matcherna i vår liga är enorm.

Kommande futsalsändningar

  • Lördag 23 januari 14.45 Sverige-Danmark (avspark 15.00)
  • Söndag 24 januari 14.45 Danmark-Sverige (avspark 15.00)
  • Helgen 20-21 februari SM-slutspelet, dam & herr, i Uddevalla
    Närmare detaljer kring sändningstider kommer senare
  • Måndag 29 februari 18.45 Sverige-Finland (avspark 19.00) i Skövde
  • Tisdag 1 mars 18.45 Sverige-Finland (avspark 19.00) i Skövde

P.S. Du vet väl att många matcher från SFL - Svenska Futsalligan - sänds direkt på Svensk Futsal och att du där även kan se highlights från matcherna i efterhand. D.S.