Fler EM-biljetter till fansen

De svenska fansen får ytterligare drygt 6 000 biljetter till gruppspelsmatcherna i EM.

Ett glädjebesked från UEFA till de svenska fansen. Vi har tilldelats fler biljetter till gruppspelsmatcherna i EM.
- Det är jättekul att vi får fler svenska supportrar in på arenorna i Frankrike. Den gula väggen växer och kommer att skapa en otrolig stämning på läktarna, säger Lena Danielsen, biljettansvarig på Svenska Fotbollförbundet.

Med mindre än fem månader kvar till EM växer den gula väggen så det knakar. Faktum är att UEFA har ökat de svenska fansen kvot med drygt 6 000 biljetter uppdelat på de tre matcherna.

De tidigare 13 000 biljetterna till den inledande gruppspelsmatchen mot Irland i Paris har ökat till 16 116.

Till Italienmatchen i Toulouse har de svenska fansen tilldelats nästan 2 000 fler biljetter från 4 000 till 5 890 och i den avslutande gruppspelsmatchen mot Belgien i Nice får fansen 5 324 biljetter istället för de tidigare utannonserade 4 000 biljetterna.

Kvoten till fotbollfamiljen ökar dock inte utan stannar vid de 2 000 biljetterna per match som tidigare vilket är exklusive det antal som går att läsa ovan.

Ansökningstiden för den svenska kvoten av biljetterna har dock gått ut vilket betyder att fler av de svenskar som har ansökt kommer att få biljett till mästerskapet. Senast den 29 februari kommer UEFA att ge besked vilka som har tilldelats biljetter till EM.

Senaste nytt: Herrlandslaget