Hamrén lämnar efter EM

Erik Hamrén lämnar presskonferense på Friends Arena.

Erik Hamrén meddelar idag sitt beslut att han kommer att lämna uppdraget som förbundskapten i samband med att hans kontrakt löper ut efter EM i Frankrike.
Därmed inleder generalsekreteraren - i samarbete med förbundsstyrelsen och landslagschefen - arbetet med att söka en efterträdare.
- Nu är mitt fokus enbart på EM i Frankrike i sommar. Ingenting annat, säger Erik Hamrén.

Erik Hamrén framförde sitt beslut till SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand redan vid januariturnén i Abu Dhabi.

- Men det är ett beslut som mognat fram under fjolåret. Jag har, enligt mig, haft svensk fotbolls allra finaste jobb, varit förbundskapten i drygt sex år och det har varit en fantastisk tid. Men det känns rätt att lämna över till någon annan efter EM, säger Erik Hamrén och fortsätter:

- Jag väljer att meddela det nu av anledningen att jag helt enkelt vill erbjuda förbundsstyrelsen bra förutsättningar att hitta min ersättare.

Generalsekreterare Håkan Sjöstrand:
- Jag respekterar Eriks beslut. Han har kvalificerat oss till två mästerskap och bara fallit en enda gång - mot ett av världens bästa lag, i ett dramatiskt VM-playoff. Det var också han som tog Zlatan tillbaka till landslaget. Kort sagt, han har infriat våra förväntningar. - Dessutom har vi under tiden haft en väldigt bra dialog i samtliga frågor som har med hans uppdrag att göra", säger Håkan Sjöstrand.

Senaste nytt: Herrlandslaget