Mrabti har skadat korsbandet

""Det är en allvarlig skada på knät", säger landslagsläkaren Anders Valentin.

Kerim Mrabti drabbades av en skada på främre korsbandet vid matchen mot Estland igår.
Det tvingades landslagets läkarteam konstatera igår kväll.
- Det är jättetrist, men jag känner mig ändå mentalt stark och är inställd på att vara tillbaka så fort det bara går, säger Kerim Mrabti.

Cirka 20 minuter in i andra halvlek hamnade Kerim Mrabti i en bollduell som slutade med att han blev liggande kvar på planen.
TV-bilderna avslöjade en ordentlig vridning och det såg genast allvarligt ut.

Landslagsläkaren Anders Valentin tvingades tidigt konstatera att det handlar om en korsbandsskada.
- Ja, det är en allvarlig skada på knät, en skada på främre korsbandet, men vi vill komplettera med magnetkamerabilder för att få en bättre bild av omfattningen av skadan, säger Anders Valentin och fortsätter:
- Korsbandet är ibland bara delvis skadat och korsbandsskador är dessutom ofta kominerade med skador på andra strukturer i knäleden.

Kerim är självklart nedslagen.
- Ja, det är jättetråkigt och det är lika bra att vara beredd på att det är en allvarlig skada, men jag är redan ändå helt inställd på att vara tillbaka så fort det bara går, säger han.

Kerim kommer att stanna med landslaget under hela den fortsatta januariturnén i Abu Dhabi och det finns inte heller någonting som egentligen tvingar honom att resa hem till Sverige.
- Nej, landslagsläkaren säger att det inte spelar någon roll. Jag stannar hellre kvar. Det är en skön grupp och en härlig miljö att vara i, avslutar han.

Senaste nytt: Herrlandslaget